Herintroductie Danerolles

Maarten Hafkamp, redactie | 3 oktober 2012, 6:32

Danerolles maakt bekend een nieuwe weg in te slaan. Het merk begint een herintroductie met een campagne die maandag 8 oktober van start gaat.

Hierbij zijn ook de verpakking en de ingrediënten opnieuw onder de loep genomen. Dit resulteerde in een compleet nieuw uiterlijk, een verbeterd recept en een uitbreiding van het assortiment. Danerolles begint de herintroductie in Nederland en België en voert deze in 2013 door in Scandinavië.

Piet Decuypere, aan het roer bij Danerolles, zegt: 'Danerolles is een sympathiek merk met een grote naamsbekendheid in Nederland. Consumenten verlangen producten die natuurlijk en eerlijk zijn, maar bovenal lekker. Dat vinden zij allemaal terug in de vernieuwde Danerolles. De Croissants, de Super Croissants, de Party Croissants en de Petits Pains au Chocolat zijn hierdoor luchtiger, lekkerder en verser geworden', zo belooft Decuypere. Ook zijn er twee nieuw producten: Petits Pains wit en Petits Pains bruin.

De nieuwe campagne begint volgende week met een tv-commercial waarin de liefde van de ochtend en het gemak en het plezier van samen Danerolles maken centraal staan. Op hetzelfde moment lanceert Danerolles een nieuwe website die helemaal in het teken staat van de campagne. Ook komt er een offensief via Twitter en een speciale blog.

Over de auteur

Maarten Hafkamp

Reacties op dit artikel (30)

Comment author avatar
Avatar

Gijs

(3 oktober 2012, 19:12)
Hoezo, een verbeterd recept: Ook de Pizzakit is aangepast. De bodem moet je nu niet meer apart voorafbakken, maar meteen bekleden en alles tegelijk afbakken. Gevolg een net zo slappe hap als alle andere kits …….. wel 12 minuten tijdwinst nu!!! Weg onderscheidene kwaliteit en in dit geval ook weg vaste Pizzakit afnemer.
Avatar

Wilbert

(15 oktober 2012, 7:44)
Zouter, kleffer en een overdreven roombotersmaak. Jammer dat de AH-kopie van dit product zo zoet is, anders was dat een goed alternatief. Henri heeft gelijk: Het enige voordeel is dat ze nu nooit meer uitverkocht zijn.
Avatar

Hans

(14 oktober 2012, 9:13)
Sinds het verbeterde recept en nieuwe verpakking zijn de croissants niet lekker meer. Ze zijn slap en zelfs de kinderen vinden de croissants niet lekker meer! Het is gedaan met het hoogtepunt van de zondag ochtend :-(
Avatar

Nancy

(9 oktober 2012, 16:29)
Inderdaad de croissant zijn niet lekker.Ik eet ze ook niet meer.Geef maar het oude recept terug.Kocht elke zaterdag 2 blikken. Nu maar geen croissants meer. Wij willen het oude recept terug maar de nieuwe verpakking is wel goed.

Boze Moedet
Avatar

Henri

(8 oktober 2012, 13:27)
Verbeterd recept? Noem het liever een gewijzigd recept. De croissants zijn vetter en smaken smerig. Ik zie het terug in onze supermarkt. De schappen blijven vol staan zonder bij te hoeven vullen. Ga zo door!
Avatar

Gnaues

(1 november 2012, 3:50)
Die ouwe croissants waren toch ook niet te vreten? En voor al die hevig teleurgestelden. Er zijn tegenwoordig speciale winkels waar je die dingen kunt kopen!
Avatar

Marjon kaper

(31 oktober 2012, 22:34)
Wat jammer, wat jammer.. Al in mijn jeugd maakte ik met mijn ouders de croissants op zondagmorgen. En sinds ik zelf een gezin heb is dat ook al 10 jaar een traditie. We hebben de nieuwe croissants twee keer geprobeerd. En beide keren zijn ze alle 6 in de Biobak beland. Afgelopen zondag ben ik de hele stad doorgefietst om dan maar op een andere manier aan croissants te komen voor het ontbijt.. We vinden er wel iets op. Maar het Danerolle-tijdperk is in elk geval voorbij.
Avatar

arthur

(31 oktober 2012, 10:03)
ik heb net de nieuwe croisants gegeten, niet te eten veel te zout en de smaak is helemaal weg in vergelijking met de oude.
het duurt langer om ze te bakken en de 1e hap zegt alles al, geen aanrader voor de kerst dagen.
de verpakking is ok maar dat is ook alles.
Avatar

Martin Mol

(29 oktober 2012, 6:55)
Nou, ik daarentegen, vind die nieuwe Danerolles super de luxe hoor, en de kinderen genieten er ook van. Ze eten het ongebakken deeg direct uit het blik, dan stop ik kind en al in de oven (6 uur op 220) ....nee, ik moet eerlijk zeggen: de zondag is nog nooit zo lekker rustig geweest hoor! Mijn vriendin en ik komen zelfs weer eens aan n**ken toe. Duizendmaal dank, Danerrolles!
Avatar

Kees

(28 oktober 2012, 12:02)
Helaas ben ik het eens met alle voorgaande klachten ze zijn klef vallen uit elkaar veel vetter en volgens mij ook kleiner valt zeer tegen koop ze niet meer als ze niet meer teruggaan naar vorig recept. zal wel met de winst cijfers te maken hebben. helaas doe zij ook al net als veel andere fabrikanten de gebruiks aanwijzing is zo klein gedrukt heb je bijna een loep bij nodig.
Avatar

Alex

(26 oktober 2012, 12:07)
Smaak is inderdaad flink achteruit gegaan, dat viel meteen op. Sindsdien niet meer gekocht. Aangepast receptuur betekend waarschijnlijk goedkoper procedé?
Avatar

Monique

(22 oktober 2012, 20:19)
De croissants in de nieuwe verpakking zijn echt niet lekker, wij bakte elke zondag de croissants, maar nu moeten mijn kinderen ze niet meer.Ze zijn slap, smerige smaak, het lijkt wel of er goedkoperen grondstoffen worden gebruikt, is het echt z'n crisis bij danaroll.Echt ZONDE het vorige recept was fantastisch en lekker, nu gaan we op de zondag maar eigen gemaakt brood eten.Hoop echt dat jullie hier wat aan gaan doen.Nu alvast koop ik het niet meer, zonde van mijn geld.
Avatar

joan

(21 oktober 2012, 14:10)
ik had ze vorige week geprobeert en mijn zoon en ik vinden ze ronduit vies. die van de albert heijn zijn tenminste lekkerder. wij kopen in ieder geval geen danerolles meer. bah wat een vieze vertoning. zelfs het deeg is stuk. die bolletjes zijn net zo'n triest geval. ik at ze eerst altijd maar nu. hier bij de supermarkt zie ik de schappen ook voller staan. die van de albert heijn heb je mazzel als je nog een blikje kan krijgen. wij zijn diep teleurgesteld in danerolles.
Avatar

Rene

(21 oktober 2012, 8:08)
Ronduit Ranzig. De croissants drijven in het vet en blijven klef. Waarom nou? Het oude recept was zeer goed. En dan de geur die er vanaf komt..... Wij eten op zondag croissants en wij vonden ze erg lekker..... tot de "verbeterde" receptuur. Toen heb ik van pure armoe maar een boterham gegeten. De kinderen aten de croissants op maar waren niet echt overtuigd van de "verbetering". Ik haal ze in ieder geval niet meer.
Avatar

Martijn

(21 oktober 2012, 9:03)
Idd, de zo herkenbare smaak van de croissantjes is verdwenen. De nieuwe zijn veel vetter, en hebben niet die lekkere en vertrouwde smaak. Voor ons geen danerolles meer op zondagmorgen.
Avatar

Gnaues

(21 oktober 2012, 11:02)
He, wat een teleurstelling voor al die lekkerbekkende levensgenieters... Hun zondagochtendgeluksmoment is voorgoed voorbij.... Aaaaahhhhhhh!!!!
Avatar

Johan

(21 oktober 2012, 12:05)
Bah, bah, bah. Einde van een hele leuke zondagochtendtraditie.
Avatar

Jan

(20 oktober 2012, 11:30)
Ik klaag niet snel, maar de "nieuwe" croissants zijn een complete mislukking. Het deeg is klef. Plakt aan de verpakking. De smaak is slecht.
Bij Nettorama, waar ik ze wekelijks haalde, was de klacht al bekend en de verkoop veel minder.
Ik koop ze in ieder geval niet meer als zo zo blijven.
Avatar

Nnke

(19 oktober 2012, 9:35)
Helemaal eens met de commentaren over de vernieuwde smaak! Wij kochten de Danerolles altijd voor de zondag en vonden de nieuwe smaak unaniem naar pannenkoeken smaken! Wij willen geen pannenkoeken bij het ontbijt en kopen nu dus geen Danerolles meer. Helaas weer eens een oud recept verknald! Waarom zou je een goed product toch zo moeten verpesten? Mensen kochten de croissants juist vanwege de vertrouwde (niet heel croissant-achtig, maar toch lekkere) smaak!
Avatar

Remco

(2 november 2012, 3:42)
Mooi om te lezen dat ik niet de enige ben. Al jaren lang koop ik danerolles croissants en ik was van kinds af aan al een liefhebber. Die nieuwe versie smaakt als een slechte grap.
Avatar

Wiske

(4 november 2012, 9:05)
Ik vind de croissantjes nu wel lekkerder. Ze smaken minder chemisch nu. Al jarenlang danerolles croissantjes gegeten maar vond het dus nooit helemaal top. Nu een stuk beter.
Avatar

A. de Vries

(26 november 2012, 19:07)
Ik heb aan de voorgaande reacties weinig toe te voegen.
De nieuwe danerolles croissants zijn ronduit smerig.
Ik word al misselijk na een paar happen en ben inmiddels over gegaan op de croissants van AH. daar rijd ik graag een stukje voor om.
erg jammer fabrikanten, weer een goed product kapot gecommercialiseerd!!
Avatar

R. The

(28 november 2012, 11:02)
Tja... ik moet mij hier helaas ook bij aansluiten. Mijn moeder had eerder aangegeven dat de nieuwe Danerolles "niet zo lekker waren als de oude". Ik dacht dat dat wel mee zou vallen, maar ik heb het gisteren geprobeerd...
Om eerlijk te zijn vind ik ze echt niet lekker. De smaak... doet me denken aan karton? En de geur, die vind ik echt smerig. Ik wou dat ik het anders kon noemen, maar ja... Ik heb gisteravond laat alle ramen opengegooid, de afzuiger heeft daarna nog vol aangestaan toen het te koud werd om de ramen open te houden, maar vanochtend hing het er nog. Ik weet niet wat het is, maar ik word er echt een beetje misselijk van.
Ik hoop van ganser harte dat ze het hele nieuwe recept zo snel mogelijk de prullenbak ingooien en gewoon volledig teruggaan naar het oude recept. Niet proberen te vernieuwen dat recept, ook niet een beetje. Het was gewoon heel erg goed en daar hoef je niet aan te sleutelen. Zolang dat recept niet terugkomt, koop ik Danerolles ook niet meer.
Avatar

IB

(9 december 2012, 11:47)
Valt me echt vies tegen die 'verbeterde receptuur'. Vanaf jongs af aan, aten wij elke zondag de croissants. Ze smaken naar ongare pannenkoeken en zijn zo klef als wat.. Ook het openmaken gaat minder makkelijk :( Het 'ploffen', wat natuurlijk spectaculair is voor een kind & volwassene, lukt ook niet meer en ik zit met een mes te porren om de verpakking open te krijgen. Wat je dan krijgt is plakkerig, vet deeg dat je helemaal niet mooi kunt rollen! Dus je krijg mislukte croissants die ook nog eens smerig zijn.

Geef mijn inderdaad de oude versie maar weer!
Avatar

Marja van der Toorn

(22 december 2012, 11:33)
Ik krijg de verpakking niet eens open zonde de boel te slopen. En dan komt het deeg er als een rare klomp uit. Er zit of zat wel een soort lipje....
Terug er mee naar de C1000 maar die dien er niks mee want het ie koeling. Tja......slechte troep dus.
Avatar

Daniel Ruiz

(27 december 2012, 20:50)
Het nieuwe recept resulteert in croissants die smaken als appelflappen. Hartelijk dank Danerolles, wij kopen die troep nooit meer.
Avatar

veenstra

(10 januari 2013, 23:34)
Na jarenlang Zondagochtend plezier met de oude croissanten uit Uw blik, is het nu afgelopen daarmee.
Misschien is er nog een ras dat dit wil eten (varkens enzo) maar in feite gun je deze troep nog niet aan je grootste vijand. Of misschien ook wel. BEDANKT Danerolle voor het vernieuwde recept. Je had geen grotere afkeer kunnen creeeren dan met deze troep.
Avatar

Gwen

(15 januari 2013, 19:22)
tante fanny croissantdeeg (jumbo) veel lekkerder nu! danerolles is prut geworden, vet, zakt in, smaakt nergens meer naar. bah!
Avatar

John

(17 januari 2013, 12:21)
Hier het zelfde zondagmorgen verhaal......
Elke zondag was het vaste prik voor de kids, maar nu........geen danerolles meer hier omdat ze simpelweg niet meer lusten !!!!!!
Avatar

jan schneider

(9 februari 2013, 12:28)
Sinds de verpakking is veranderd (wIT)is ook uw product veranderd.bij de gele verpakking sprong deze gelijkOPen als je het papier verwijderde NU MEOT JE DE COISSANT ER UIT TREKKEN,ZIJN NIET GAAR TE KRIJGENNOOIT MEER WEL JAMMER

Gerelateerde items Danerolles Herintroductie