Houtsma en Oostindie weg bij Alfred

Susanne van Nierop, redactie | 19 augustus 2011, 9:29

Bart Oostindie en Antoine Houtsma, sinds januari creatieve directie en partner bij Alfred, vertrekken bij het bureau. Het team gaat freelancen.

Als verklaring voor het snelle vertrek wordt gegeven: 'De samenwerking heeft de afgelopen 8 maanden niet gebracht wat Bart, Antoine en Alfred hadden gehoopt.' Oostindie en Houtsma waren voor Alfred 4,5 jaar partner bij Doom&Dickson en werkten daarvoor onder meer voor Etcetera. Zij werden door Alfred binnengehaald omdat de behoefte bestond de top van het bureau te verzwaren. Alfred werd opgericht door creatieven Aad Kuijper en Patrick de Zeeuw en managing director Marcel van Wing.

Alfred heeft Michiel Neefjes en Marc Bennink nu aangetrokken als creatief team. Het team werkte in het verleden voor Etcetera, BBCW, Y&R en vormde de creatieve directie van UbachsWisbrun/JWT. Hun eigen bedrijf Entourage, dat zij oprichtten na het vertrek bij UbachsWisbrun/JWT, houdt op te bestaan. 'Wij kennen Aad, Patrick en Marcel uit onze Lowe-tijd. Met Entourage waren we meer bezig met TV en formats en we vinden het wel heel prettig om nu weer reclame te maken', aldus Neefjes.

Over de auteur

Reacties op dit artikel (4)

Comment author avatar
Avatar

Gnaues

(20 augustus 2011, 12:35)
Zonder werk zitten heet in de reclame 'freelancen'...
Avatar

sikko gerkema

(21 augustus 2011, 9:32)
@Gnaues Doe je dat voor je lol, 'negatief' zijn?
Avatar

Robert Heilbron

(21 augustus 2011, 11:11)
Waren Bennink en Neefjes niet degene die op de Strijdknots continu Alfred afkraakte? Met als mooi hoogtepuntje de 'remake' van de meisjes van Verkade in de categorie 'kan het nog leuker?'.
Avatar

Pee BaRtels

(21 augustus 2011, 12:37)
Nooit meer de strijdknots... Zonde

Gerelateerde items Alfred Houtsma Oostindie