IBM investeert in Nederlands startup ecosysteem

Na New York, Berlijn en Londen is Nederland de vierde locatie waar IBM een bijdrage levert aan het ecosysteem voor startende ondernemers.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

De investering bestaat voornameljk uit het beschikbaar stellen van technologie en experts voor ondersteuning van startups en actieve participatie in de startup en developer community.

In Nederland starten jaarlijks zo’n 150 duizend nieuwe bedrijven. Om de samenwerking met deze startups te versterken opende recent de  (zie video) in ‘B.Amsterdam’, één van de snelst groeiende startup communities in Amsterdam. Een team IBM experts en business developers werkt hier samen met starters aan innovatieve toepassingen die gebruikmaken van technologieën zoals mobile, cloud, internet of things, analytics en ‘cognitive computing’. Beginnende ondernemingen krijgen toegang tot deze technologieën via het .

Tot de startups die hier al gebruik van maken, behoren Greeniant, imgZine en Cupenya. Via het CGEP hebben zij toegang tot IBM’s Softlayer cloud omgeving, Bluemix developers platform en Cloudant database service. Beginnende ondernemers kunnen tot 120.000 dollar aan ‘cloud credits’ krijgen om hun bedrijf te bouwen en te laten groeien.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie