Creatie & Campagnes

Incentro-directeur geeft uitleg over 'irritante' commercial op Radio 1

Redactie | 1 december 2016, 10:43

[MET POLL] De zender krijgt veel negatieve reacties op de reclames van het it-bedrijf.

Volgens de redactie van Radio 1 ergeren veel mensen zich aan de radiocommercials van it-bedrijf Incentro. Presentator Jurgen van den Berg belt directeur Paul Baan en vraagt hem waarom hij zulke vervelende reclames maakt.

Noem je kind Incentro

In een  riep Incentro mensen op om hun baby &;Incentro&; te noemen. Ze konden dan een geldprijs winnen. De reclames waar luisteraars zich aan ergeren, is een op deze spotjes:

Opvallen

In de mailbox en op Twitter krijgt Radio 1 veel negatieve reacties op de commercial, maar volgens Baan valt het allemaal wel mee. ‘We krijgen gelukkig ook positieve reacties’, zegt hij. ‘We hebben beoogd om op te vallen en dan kun je aan beide kanten reacties verwachten. Als iedereen het spotje leuk moet vinden wordt hij te vlak en valt hij niet op.’

Het bedrijf werkte samen met . Baan vertelt dat hij het advies kreeg om ‘te schuren’ oftewel: een reclame te maken die niet iedereen leuk vindt, maar die wel opvalt. ‘Naamsbekendheid was het doel’, vertelt hij.

Geen saaie termen

‘Het klopt dat de reclames niet duidelijk maken wat voor bedrijf Incentro is’, legt hij uit. ‘Maar we wilden vooral geen saaie of ingewikkelde termen uit de IT gebruiken. Incentro is al een naam waarvan ik denk: daar moet je je best voor doen om ‘m te onthouden.’

Luisteraars die zich ergeren aan de commercial moeten nog even volhouden: het uitzendschema van de Incentro-reclame loopt tot en met zondagavond. 

 

Is die mega-irritante ^%$%$@&-reclame van Incentro eigenlijk effectief?

Ja, want het maakt niet uit hóe ze over je praten, áls ze maar over je praten, de naamsbekendheid is in één keer mega!
30% (254 stemmen)
Nee, ook al is de naamsbekendheid nu superhoog, het merk heeft een irritante - en dus negatieve - lading gekregen.
48% (408 stemmen)
Nee, de naamsbekendheid is enorm, maar niemand weet wat Incentro is.
22% (192 stemmen)
Totaal aantal stemmen: 854

Over de auteur

Reacties op dit artikel (46)

Comment author avatar
Avatar

lisa

(1 december 2016, 11:00)
echt super super super irritnat
Avatar

HOOOIIII

(1 december 2016, 11:05)
Incentroooooooooooooooooooo
Avatar

DENNIS van ZELST

(1 december 2016, 11:07)
Ik ben benieuwd wat de doelgroep van Incentro is en of het gebruikte medium het gewenste bereik heeft. Als de vorm van de commercial wil uitstralen hoe deze dienstverlener werkt begin ik te twijfelen aan haar betrouwbaarheid, soliditeit en specialiteit als het op haar kennis omtrent het ontwikkelen van websites aankomt.
Avatar

Thijs Doorenbosch

(1 december 2016, 12:09)
De reclame is irritant, maar erg opvallend. Iedereen met gezond verstand, snapt dat de naamgevings-actie fake was. Daarom is hij effectief. Ik neem aan dat na de aankondiging van de actie en het stoppen ervan, er nog een derde versie (een pay-off) komt waarin Incentro uitlegt wie ze zijn. Nu weet inderdaad niemand dat.
Avatar

Bas

(1 december 2016, 14:23)
Net als de irritante kruidvat reclames, vind ik ook deze versie te simpel gedacht. 'als ze maar over je praten'. Deze 'trend' is te doorzichtig en te makkelijk opgetuigd. Het is niet echt creatief. Zeker deze campagne.. want 'wegens succes moesten we stoppen'. Te gepland ook, je hoort in de reclame duidelijk 'maandje schreeuwen dat je je kind zo moet noemen' daarna 'erop terug komen-spot' en dan 'wegens succes', tuurlijk. Te opgezet allemaal. Maar tuurlijk krijgen ze positieve reacties, je zal t nooit toegeven natuurlijk.
Ben benieuwd wie het eerste bedrijf is die gewoon keihard alleen hun merknaam schreeuwt en dat is het. Constant tussen elke reclame en niet langer dan 2 sec. Lekker irritant, maar we praten er wel over
Avatar

Jelle van Dam

(1 december 2016, 14:26)
Kruidvat doet het al jaren in de vorm van de spotjes waarin Hadewych Minis de aanbiedingen uitkrijst. Minstens zo ergerlijk, maar blijkbaar zeer effectief aangezien de drogist de luisteraar er maar mee blijft terroriseren.
Avatar

Johan

(1 december 2016, 21:08)
Nou, met zo'n reclame ben ik blij dat ik er niet werk!
Avatar

peter

(2 december 2016, 8:26)
Herinnert iemand zich meneer Jamin nog? 100% naambekendheid en 100% failliet....
Avatar

Joost

(2 december 2016, 9:53)
Ik ken Incentro van een samenwerking en had een hele hoge pet op van het bedrijf: kundig, professioneel en integer. Deze reclame slaat wat dat betreft de plank compleet mis. Ook bereikt het de doelgroep niet, want nog steeds niemand weet wat Incentro doet.
Avatar

meningloos

(2 december 2016, 13:04)
Matig en ouderwets trucje. Wat vele reclamemakers al vele malen beter hebben uitgevoerd. Merk-meningloos werk.
Avatar

Victor Cijs

(2 december 2016, 15:48)
http://boodschapbureau.nl
Naamsbekendheid alleen is een lege huls. Is het een schoonmaakbedrijf, een automerk, een financieel adviseur? Geen idee. Dus wat heb je aan opvallende reclame zonder boodschap? Helemaal niks. Vraag maar aan Mazda, Centraal Beheer, Jamin, Kwatta en V&D. Lees verder op http://www.boodschapbureau.nl/blog/
Avatar

Jeroen B.

(2 december 2016, 18:12)
Je moet je (potentiële) klanten wel erg "hoog" hebben zitten, als je zo tegen ze SCHREEUWT.
Avatar

Edward Bardoul

(3 december 2016, 1:25)
http://www.maatschapvoorreclame.nl
Iedere post, tweet, blog, en reactie draagt bij aan een nog grotere merkbekendheid van Incentro. Ook al weet je het nu nog niet, er kan een dag komen dat je een IT-bedrijf (!) zoekt en al ontken je dat nu wellicht, de kans is nihil dat je met een onbekende in zee gaat, zelfs al heeft degene die je wel kent, je ooit, in het verleden met een radiospotje geïrriteerd. Bekend maakt vertrouwd.
Avatar

Anonymous

(3 december 2016, 12:25)
@edwardBardoul Wc-Eend in tijden van Vogelgriep?
Avatar

Jeroen B.

(3 december 2016, 13:22)
Bekend maakt wellicht vertrouwd, maar dat is niet hetzelfde als betrouwbaar. (Sommige) Kinderen en onvolwassen volwassenen schreeuwen om aandacht. Meestal gaat het dan allesbehalve goed met hen. Zo te horen is dat ook met deze lui ook zo.
Avatar

Chanel Lodik

(5 december 2016, 10:22)
Zalando heeft het ook op deze manier gedaan en het blijkt een behoorlijk succes.

Ik denk dat ik de enige ben die niet bij Zalando koopt vanwege die irritante commercials van jaren geleden.
Avatar

Hans

(6 december 2016, 21:38)
Ik vind het een walgelijke manier van zoeken naar publiciteit. Net zo erg is het feit dat de media aan dergelijke ethervervuilende zaken geld wil verdienen. Hou gewoon op met deze flauwe kul!!!
Avatar

NickL

(7 december 2016, 12:49)
De irritatie zou voor mij als CEO al voldoende zijn om dit bedrijf juist niet te nemen. Een bedrijf dat niet begrijpt waar het om gaat wil ik niet als zakelijke partner
Avatar

Edward Bardoul

(7 december 2016, 15:33)
http://www.maatschapvoorreclame.nl
@Hans en NickL; Dit is een 100% naamsbekendheidscampagne. Met een eenvoudige naamsbekendsheidsdoelstelling. De opdrachtgever hangt de strategie aan dat we daar eerst aan werken. Dan pas aan het laden van het merk met proposities en proposities (zie ook Byron Sharp over de onzin van het zoeken naar de 'compelling sales argument'). Er komt in een vervolgfase nog meer, maak je maar niet zo'n zorgen over ons 'nobele' vak.
En over naamsbekendheid gesproken; Het zou dapperder zijn als je je volledige naam zou gebruiken in je reaguursels.
Avatar

Remco

(7 december 2016, 16:06)
Overweging. Als je luisteraars van Radio1 en BNR vraagt welke commercials ze de laatste weken gehoord hebben, dan weet ik dat ze dit a) niet weten b) een merk noemen dat daar niet geadverteerd heeft. Dat zijn dus weggegooide communicatiemiljoenen.
Avatar

Johan Thole

(8 december 2016, 19:54)
@Edward Bardoul Op zich lijkt er mij weinig mis met het bedrijf Incentro. Maar of je als werknemer of huidige klant van het bedrijf gelukkig wordt van deze reclame? Reputatie is niet alleen voor nieuwe klanten (of potentiële werknemers) maar vooral ook voor bestaande relaties.
Avatar

Edward Bardoul

(9 december 2016, 15:54)
http://www.maatschapvoorreclame.nl
@Johan Thole Een interessante overweging. Vooral de laatste. Ik heb daar geen directe kijk op. De mensen bij Incentro zelf wel, die daarin een zeer weloverwogen beslissing hebben gemaakt. Wat ik van Incentro hoor is dat de meningen -zoals bij opvallend werk altijd het geval is- ook onder hun huidige base verdeeld zijn tussen lovers en haters. Maar ook daar mag je Byron Sharp in volgen; Penetratie is de snelste weg naar groei.
Avatar

Hans Veenman

(23 december 2016, 9:12)
Mijn zoon heet Coca, mijn dochter Cola en de jongen die nu nog in de baarmoeder van mijn vrouw vertoeft, krijgt de naam Pepsi.
Avatar

Anonymous

(23 december 2016, 9:16)
@Jelle van Dam
Kruidvat ken ik alleen van de tv. Hun reclame is zo effectief dat ik vanwege die reclame bij Kruidvat geen voet meer over de drempel zet. Nee, de spullen waarmee ze buiten het troittoir blokkeren, koop ik ook niet.
Avatar

Hans Martin

(3 mei 2017, 14:16)
Deze reclame past in deze tijd: hard schreeuwen en kul uitkramen, desnoods mensen kwetsen, want dan bestá je !!!!! Kijk naar Erdogan en Trump. Het is jammer dat de NPO zich leent voor het uitzenden van zulke reclames.
Avatar

interpress

(18 mei 2017, 15:20)
ik moest wel even zoeken, de naam die ik hoorde was wat onduidelijk :
Incento, of incentro.... Maar het is gelukt via Google
Avatar

Rob Bastiaansen

(29 mei 2017, 11:12)
Ik ren nu al naar de radio als de reclame begint vanwege die vreselijke incentro [krijg die naam bijna niet uit mn bek zonder kostneigingen ]en dan daarbij die vreselijke agressieve tune van Radio 1 , soms mis ik daardoor het nieuws ....
Avatar

Rob Bastiaansen

(29 mei 2017, 11:14)
Ik ren nu al naar de radio als de reclame begint vanwege die vreselijke incentro [krijg die naam bijna niet uit mn bek zonder kostneigingen ]en dan daarbij die vreselijke agressieve tune van Radio 1 , soms mis ik daardoor het nieuws ....
Avatar

Alphons Klomberg

(25 oktober 2017, 9:09)
Incentro-reclames zijn nog steeds heel irritant en vertellen niet wat ze te bieden hebben. Wil het ook niet weten.
Avatar

eppo

(2 november 2017, 23:15)
Heerlijk!! Geen incentro reclame-geklets meer op npo 1 (welke overigens ook steeds verder versukkelt tot een babbel-zender, met enigermate verzenuwde presentatoren (m/v)); en hoop dat dit zo blijft mbt dit incentro. Nu alleen nog een slap zwets-kletsje op BNR. Heb wel een nieuwe radio moeten aanschaffen wegens een doorgebrande weerstand.
Avatar

eppo

(4 november 2017, 0:05)
Quote baasje Baan: "Het bedrijf werkte samen met Maatschap voor Reclame. Baan vertelt dat hij het advies kreeg om ‘te schuren’ oftewel: een reclame te maken die niet iedereen leuk vindt, maar die wel opvalt. Quote ‘Naamsbekendheid was het doel’, vertelt hij." Nou die hebben ze, maar bepaald niet in positieve zin, en het "schuurt" als een zeer onaangename schurftige jeuk aan zekere lichaamsdelen.
Je zult overigens maar met die enge "incentro- stem" getrouwd zijn. Als ik mij was zou ik per direct een 3-d betonprinter bestellen om een plank van een meter breed met wapening van 32 streep tussen de echtelijke beddenhelften te realiseren, en opvolgend asap asiel aan te vragen bij een blijf van mijn lijf huis voor mannen.
Avatar

Joop Koopman

(5 november 2017, 12:23)

Deze radioreclames zijn grappig bedoeld, maar schieten volkomen hun doel voorbij. Het is hetzelfde als honderden keren dezelfde mop vertellen: je maakt mensen GEK van razernij. Er is hier sprake van een lichte vorm van marteling of terreur, zoals overigens geldt voor de meeste radioreclame. Als je naar de radio luistert moet je hem om de haverklap aan- en uitzetten. Prettig radio luisteren is steeds moeilijker geworden. Konden we op dit punt de zondagsrust maar weer invoeren.
Persoonlijk zou ik NOOIT met Incentro in zee gaan, puur en alleen op grond van deze reclames. Ik word persoonlijk ook doodziek van die stomme stem (wie is die eikel?).

Met vriendelijke groet, Joop Koopman
Avatar

eppo

(8 november 2017, 23:07)
Nu nmm op de radio een loeiende, gillende en hysterische reclame-opripsing van deze insentro-club met zijn reclame- baasjes die kennelijk een sirene (die sirene gaat af als er een atoom-aanval dreigt, of als de "Russen" komen; en derhalve "zoek dekking onder de tafel") veinzen. Deze heertjes en mevrouwtjes lijken nu helemaal "van het padje af te zijn", en een strategie te hanteren om het eigen bedrijfje te gronde te richten. Ik heb het helemaal gehad met dit soort mentaal en infantiel schroot, en haak bij dezen helemaal af. Ik hoop maar het beste mbt het zelfreinigend vermogen en gezonde boerenverstand van onze samenleving.
Avatar

eppo

(16 november 2017, 0:32)
Probeer het baasje Bardoul van die maatschap in beeld te krijgen, die kennelijk ook wel iets wil communiceren. Met een quote zoals: "Als je ècht wil dat dit slechte reclame voor INCENTRO is, moet je gewoon niet reageren", snapt U het nog, wat dit baasje wil beweren???.Is dat bijgeleverde plaatje van heer Bardoul nu dat van een hoofd met een bedekking van een thee-doek met grote afmetingen van een of andere Arabische sjeik of zie ik dat verkeerd? Zeer raadselachtig en dubieus.
Avatar

parabenen

(19 november 2017, 23:10)
Vandaag op zondag, een gristelijke rustdag toch?, alweer het verontrustende gejank van dit incentro-reclamestemmetje, met kennelijke ondertonen van een latente hysterie, gehoord. Wat is nu de doelgroep van deze club? Gaat het hier om een nieuw en revolutionair onkruidverdelgingsmiddel? Het is mij totaal onduidelijk wat dit incentro-clubje cq -baasje wil bereiken met deze "tot op het bot schurende" bagger. Om de doelgroep van dit clubje te bereiken zou dit baasje toch andere methoden van klantjes-werving kunnen kiezen? Het is zielig.
Avatar

Anonymous

(23 november 2017, 20:47)
als ze willen schuren is dat gelukt, en schuren is misachting voor je klant en dus is dat gelukt. Ik braak bij Incentro, en ga alles mijden.
Avatar

jomandedilediedoo

(23 november 2017, 23:03)
Net nog op do 23-11-17 op npoh TV 2, Nieuwsuur, het gespraak van het baasje De Mol mogen consumeren: "de cont- ent moet centraal staan". Begrijpt en ziet u de nuance?
Was laatst nog op bezoek bij onze tante Mien van 92, en ik vroeg tante Mien wat zij nou zou willen worden, en zij zei heel overtuigend en blijde: "een Incentroll"! Dank tante Mien!!!!

Avatar

jomandediedeliedo

(25 november 2017, 0:01)
Vandaag straalde Tante Mien mij nog in dat Tante Mien eigenlijk een "alien" uit de enge ruimte is, en met wel zeven koppen en bijbehorende tentakels, die al eonen geleden hier op Aarde geland is, om de macht over de Aarde over te nemen. Derhalve: hoedt U zich voor Tante Mien, en gekloonde Tante Mienen!!! Volgens mij zijn deze incentro-adiabaten daar de bron van.
Avatar

Over incentro:

(8 december 2017, 23:54)
Incentro een it bedrijf

Er is momenteel geen reclame campagne content beschikbaar op RadioCloud voor deze Radiocommercial.
Branches Dienstverlenende bedrijven (3741)
Merken Incentro (8)
Producten Computer service bedrijven (690)
Producer

Er zijn momenteel geen producer gegevens beschikbaar voor deze
ergens van het internet geplukt:
radiocommercial.
Reclamebureau

Er zijn momenteel geen reclamebureau gegevens beschikbaar voor deze radiocommercial.
"God bless this "mess", zal ik maar zeggen.
Avatar

jodeladiejee

(18 januari 2018, 23:45)
Qute van het baasje Baan: "Het klopt dat de reclames niet duidelijk maken wat voor bedrijf Incentro is’, legt hij uit. ‘Maar we wilden vooral geen saaie of ingewikkelde termen uit de IT gebruiken. Incentro is al een naam waarvan ik denk: daar moet je je best voor doen om ‘m te onthouden."
Het zou toch verrijkend zijn voor onze samenleving als het baasje Baan eens een nadere toelichting zou willen geven in bijvoorbeeld een "talk-show" als die van Jinek om zijn bovenstaand gereflecteerde filosofie nader uit te leggen, evenals het baasje Bardoul; en zondermeer ook de heersende reclame-meneertjes en mevrouwtjes met dubieuze drijfveren. Tevens ben ik zwaar benieuwd naar mogelijke en eventuele "# Me too" ervaringen en relazen van dames en misschien ook heren vanuit het beknepen, enge en duistere universumpje van de reclame-wereld. Ik ben benieuwd.
Avatar

Al zickhardt

(16 februari 2018, 9:18)
Het meest irritant vind ik dat een bedrijf met en NB een Latijnse naam kennelijk niet weet dat het woord "data" meervoud is en "gegevens" betekent. U werkt met "gegevens". Het enkelvoud is "datum", oftewel "gegeven". Het is dus "waar de data staan" en niet "waar de data staat".

Gerelateerde items Incentro Maatschap voor Reclame Radio 1

Meer in channel Creatie & Campagnes

Blijf op de hoogte

Van onze partners

Whitepapers

Adfo Events

Populaire blogs