Jan Müller voorzitter ReclameArsenaal

Astrid Prummel, redactie | 10 oktober 2011, 13:45

Jan Müller, directeur van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, volgt Hedy d’Ancona op als voorzitter van het .

D'Ancona was tien jaar voorzitter van het ReclameArsenaal. Onder haar leiding zijn de afgelopen jaren de site reclamearsenaal.nl, twee grote en succesvolle tentoonstellingen - ReclameHelden en ReclameKlassiekers -, verschillende kleinere tentoonstellingen en uitgaven gerealiseerd en/of gefaciliteerd.
Voordat Müller in 2009 directeur van Beeld en Geluid werd, werkte hij 20 jaar in de reclame, de laatste zes jaar als ceo van Saatchi & Saatchi Amsterdam.
Müller: 'Om als voorzitter te mogen toetreden tot het ReclameArsenaal beschouw ik als een eer. Het is voor mij de plek waar mijn vorige en huidige beroepsomgevingen naadloos in elkaar overgaan; het ReclameArsenaal beweegt zich op het interessante snijvlak van reclame enerzijds en archieven en erfgoed anderzijds.'
Het ReclameArsenaal stelt zich ten doel Nederlandse reclame als cultureel erfgoed te verzamelen, te beheren en toegankelijk te maken en voor geïnteresseerden vanuit het vak, het onderwijs, verzamelaars en het grote publiek. De collectie omvat meer dan 60.000 stukken uit de periode 1850 tot op heden en bestaat uit commercials (20.000), affiches, advertenties en alle soorten klein drukwerk. Het merendeel hiervan is inmiddels ontsloten en te raadplegen via .

Over de auteur

Astrid Prummel
Hoofdredacteur Adformatie (foto: Reinier@RVDA) Lees meer over Astrid Prummel

Reacties op dit artikel (3)

Comment author avatar
Avatar

Ton Schoonderbeek

(11 oktober 2011, 12:32)
Jan, wat goed dat je dit gaat doen. Denk met veel plezier terug aan ons werk samen met FHV BBDO voor de ReclameKlassiekers. Dus als je nog wat van plan ben .................
Avatar

Thecla

(11 oktober 2011, 19:35)
Wat een goeie keuze (van jou en van het ReclameArsenaal)! Succes!

Gerelateerde items Jan Müller Voorzitter Reclamearsenaal