Jolande Sap juryvoorzitter SAN ABC Accenten

De jury kiest A- Adverteerder van het Jaar, B- Bureau van het Jaar, C- Consistent Accent.

Onder leiding van de nieuwe onafhankelijke juryvoorzitter Jolande Sap (ex-fractievoorzitter GroenLinks in de Tweede Kamer, tegenwoordig onder meer commissaris bij KPN en KPMG) nemen de volgende personen plaats in de ABC Jury:

Vakbladen: Nils Adriaans (Adformatie), Elsbeth Eilander (TvM) en Sjaak Hoogkamer (MarketingTribune)

BvA bestuur: Heleen Crielaard (Rabobank) en Wil Giezenaar (Pon/Audi)

SAN bestuur: Jeroen Hubert (IKEA), Ewa Skotnicki (Triodos Bank) en

Aline van Keulen (KPN).

Externe deskundigen: Mary Hoogerbrugge (De Positioneerders) en

Stephan Fellinger (De Zaak van Vertrouwen)

Van Considerationlist naar Longlist
Alle 22 SAN juryvoorzitters Jaarboek 2015 en de redacties van 6 vakbladen (Adformatie, FONK, MarketingTribune, Tijdschrift voor Marketing, E-Merce en Twinkle) gaan suggesties voor potentiele ABC kandidaten doorgeven aan de juryleden (Considerationlist). Daarmee gaat de ABC jury aan de slag en na een zorgvuldige afweging te hebben gemaakt sturen zij hun keuzes naar het SAN kantoor. Hieruit volgen, op basis van een rekenkundig gemiddelde, de eerste 3 x 10 Longlisten (zonder rangorde maar alfabetisch) en worden de ABC juryleden als eerste geïnformeerd. Pas nadat zij hun definitieve oordeel hebben geveld volgt publicatie van de 3 Longlisten op 25 maart 2016.

Van Longlist naar Shortlist
De genomineerde adverteerders en bureaus krijgen de gelegenheid om op één of maximaal twee vel A4 hun argumenten te geven om de jury te kunnen overtuigen om op de Shortlist (van 3 genomineerden) te komen. Op 28 april bepaalt de ABC jury wie er definitief een plaats krijgen op één van de drie shortlisten. Publicatie 29 april 2016.

Van Shortlist naar Winnaar
De 3 x 3 Shortlist kandidaten presenteren zich op 10 mei aan de ABC jury bij PwC te Amsterdam. Als de negen presentaties achter de rug zijn, gaat de jury direct in beraad om te bepalen wie de uiteindelijke ABC winnaars zijn. Deze worden bekendgemaakt tijdens de uitreiking SAN Accenten 2015 op 26 mei 2016 in Studio 21 in Hilversum.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie