Kijk mee in de agenda van...Erik Kessels

Een fotobeurs, een designcongres, creatieve ideeën uitwisselen en rocken met de Pixies: never a dull moment met Kessels.

Had hij vorige week nog een druk programma in Barcelona, deze week begon oer-Nederlands voor Erik Kessels (1966) met de Dutch Design Week.

Benieuwd naar hoe de agenda van reclameman, kunstenaar, verzamelaar, fotografieliefhebber, curator en docent Kessels er de komende weken uit ziet? KIjk mee in zijn agenda en raak geinspireerd door de lezingen, expo&;s en ontmoetingen die in oktober en november de dagen van Kessels vullen.

Dinsdag 25 oktober

Gisteren een presentatie gegeven van de &;New Saints Talks’ tijdens de .

In samenwerking met SintLucas presenteerde ik drie key-note sprekers die vanuit hun eigen vakgebied ingaan op het thema creating tomorrow together. Het waren illustrator Sandrine Boulet, die de wereld van illustratie, design en animatie belichtte:

(nb klik op de afbeeldingen om meer te zien)


Ruth van Beek sprak over fotografie, design en scultptuur:

En tenslotte Antony Lebossé, partner en head of product & public design van de Franse designstudio 5.5 Designers

(klik voor het werk van 5.5 Designers)

 

Woensdag 26 oktober

Overzichtstentoonstelling van Wim T. Schippers in Kunstverein Bonn. (Kun je nog heen tot 13 november).

Woensdag 2 november

Ontmoeting met Erik Kockum van bureau Snask.

voor het werk van dit Zweedse bureau, ze maakten onder meer deze onconventionele campagne voor het 10-jarige bestaan van modemerk Monki:

Donderdag 3 november

Lezing geven bij het  in Toronto. Als spreker ga ik het hebben over ‘Your Mistakes Could Change the World’. Verder neem ik zitting in de paneldiscussie ‘Where Do Great Ideas Come From?’

Vrijdag 11 november

KesselsKramer 20 jaar! Feest in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam met onder andere muziek van Ninos du Brasil, een Italiaans percussieduo dat post-punk, tribal techno en Braziliaanse Batucada tot een sound maakt die onmogelijk in een zin gevat kan worden.

Ninos Du Brasil , live tijdens Eurosonic 2016

Zondag 13 november

bezoeken, een beurs die is opgericht in 1996 en inmiddels bekendstaat als de meest prestigieuze fotokunstbeurs, gewijd aan historische en hedendaagse fotografie.

In de afgelopen 20 jaar groeide Paris Photo uit tot het belangrijkste evenement voor verzamelaars van hedendaagse en moderne kunst, fotografieprofessionals, kunstenaars, maar ook voor een steeds groeiend publiek van kunstliefhebbers. Een ongeëvenaarde ervaring op twee historische locaties, het Grand Palais en het Carrousel du Louvre, die alle verschillende trends in de fotografie samenbrengen.

Van 16 tot 27 november

Verschillende films bekijken op . In het laatste weekend van dit documentairefestival kun je de vijf grote prijswinnaars van het festival in één doorlopend programma zien. Het programma wordt op vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 27 november vertoond in het DeLaMar Theater.

Zondag 27 november

Naar het concert van de . Voor de liefhebber: er zijn nog tickets te koop.

Bekijk hier de documentaire ‘Gouge’ uit 2002 over de indierockband: 

;Gouge&; (2002 Documentary - Full Show)

En nog tot 7 december…

…kun je de tentoonstelling van Melanie Bonajo bezoeken in Foam Amsterdam. Ik ga er zeker heen. Bonajo werkte vier jaar aan deze serie experimentele films in semi-documentaire stijl die gaat over culturele fenomenen die ingaan tegen de lineaire vooruitgang van het kapitalistische systeem.

We gaan hierna verder met culturele tips, must sees en must go&;s, want Dagan Cohen (What Design Can Do, MOTI, Upload Cinema, Creative City Lab, Draftfcb) deelt de volgende keer zijn agenda met Adformatie. 

 

 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie