Creatie & Campagnes

KiKa mobiliseert heel Nederland om spullen te verkopen op Marktplaats

Rob Beemster, redactie | 27 februari 2018, 6:00

Goud Uberconnected tekent voor fondsenwervende campagne 'Ruim op voor Kika'.

Met de campagne mobiliseert KiKa (stichting Kinderen Kankervrij)  heel Nederland om zolders, kelders, garages en schuren op te ruimen en goed bruikbare spullen die ze daar aantreffen aan te bieden op Marktplaats. Op de speciale site Marktplaats.nl/kika kunnen mensen zien welke producten voor KiKa te koop zijn. Het geld dat hier binnenkomt gaat naar een speciale KiKa-rekening.

De opbrengst van de verkopen is bestemd voor de inrichting van de in mei te openen, vierde verdieping van het Prinses Máxima Centrum in Utrecht. Het fundament voor dit kinderoncologisch centrum werd in 2013 gelegd met de 'Draag je steentje bij’-campagne. Met deze campagne, die evenals ‘Ruim op voor KiKa’ is bedacht door Goud Uberconnected, werd indertijd 8,5 miljoen euro opgehaald.
 
Andere partijen die meewerkten aan ‘Ruim op voor KiKa’, zijn MacGyver Amsterdam / MacGyver Post, MacLoud Amsterdam, Postoffice Amsterdam, Edo Kars Photography, House of Retouch, Tone of Voice, David Lucieer, Dutch Casting, Das Banner, JCDecaux, Hilda van Oosterom, OpslagXL Sloterdijk en Susan & Bert Lammers.

De première van de campagne is vanavond in RTL Late Night op RTL4. Op dezelfde zender is er op 28 februari een speciale uitzending van Peter van der Vorst. In ‘Van der Vorst zoekt spullen’ gaat Peter van der Vorst op bezoek bij BN’ers – onder wie minister-president Rutte – om spullen te zoeken en bij gezinnen, die te maken hebben met kinderkanker. De campagne die wordt ondersteund door rtv, outdoor, print, online en sociale media, loopt tot eind maart.

Over de auteur

Reacties op dit artikel (5)

Comment author avatar
Avatar

F Tijmes

(27 februari 2018, 21:14)
Ik heb een paar smyrna kleden gemaakt [nieuw] en ga met de helft van de opbrengst aan Kika over maken.
mijn email is femsattler@gmail.com.
tel 0558432824 Soenseweg 125-11 7313EK Apeldoorn.

Avatar

oplettende lezer

(1 maart 2018, 19:57)
Het artikel klopt niet "‘Ruim op voor KiKa’ is bedacht door Goud Uberconnected" dat is dus niet bedacht door Goud Uberconnected.

Goedomtedelen (sale4charity) is de bedenker en daar was Kika al partner zie https://www.youtube.com/watch?v=zXmKjOZ5s3o. Erik de zwart en Erik de Zwart & Marco Borsato Goedomtedelen.nl


Dus ook bekende nederlander die op deze manier doneren zie youtube goedomtedelen en er staan tal van filmpjes op

Het idee is dus gewoon gejat
Avatar

Verwarde lezer

(1 maart 2018, 20:53)
Dit idee is gejat van goedomtedelen.nl (sale4charity.nl) verschillende bn-ers hebben via deze site ook spullen verkocht om geld in te zamelen voor kika. KiKa staat ook vermeld op de site sale4charity.nl en wij particulieren kunnen onze spullen verkopen en doneren aan kika en nog vele andere goede doelen. Heel jammer dat er nu gezegd word dat het door een ander bedacht is terwijl dit idee gestolen is. Hoe bedoel je “over andermans rug om een wit voetje halen”
Avatar

Nico Kikke

(5 maart 2018, 17:37)
Ik heb spullen verkocht via marktplaats voorafgaand aan de kika aktie. Hoe kan ik alsnog geld voor deze marktplaats aktie overmaken

Meer in channel Creatie & Campagnes

Blijf op de hoogte

Van onze partners

Whitepapers

Adfo Events

Populaire blogs