'Kinderen beschouwen tv kijken als straf'

Mobiele devices zijn tenminste wel interactief en bieden 'a sense of independence'

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Meer dan de helft van de Amerikaanse kinderen geeft er de voorkeur aan om bewegend beeld te bekijken via een mobile device zoals een tablet of mobiele telefoon. Zodra ze door hun ouders om ‘opvoedkundige redenen’ achter hun scherm vandaan worden gehaald mogen ze wél onbekommerd tv kijken. Hierdoor beschouwen ze tv kijken als straf. Dat schrijft Advertising Age op basis van een onderzoek door . Dat betrok 800 ouders met kinderen van twee tot twaalf jaar bij zijn onderzoek.

Independence
57% van de ouders beaamde dat hun kinderen liever op een eigen device naar video content kijken dan via de tv, waar de ouders in de regel zelf naar kijken en veel minder moeite mee hebben. Belangrijkste reden is dat kinderen hun schermpje dan overal mee naartoe kunnen nemen, maar ook telt mee dat de devices wél interactief zijn en bovendien begrijpen ze de bediening van het apparaat gewoon veel beter. Het verschaft kinderen ‘a sense of independence’.


56% van de ouders vertelden de onderzoekers dat het voor hun kinderen de normaalsete zaak is om met twee of zelfs drie schermen in de weer te zijn en tv is daarbij zeker niet vanzelfsprekend het tweede scherm. 39 procent gaf zelfs aan dat kinderen precies dezelfde content op meer schermen bekijken. Geconfronteerd met een straf, waarbij ouders hun kinderen de smartphone of tablet laten inleveren, concluderen veel kinderen dat er ‘dan maar tv moet worden gekeken’. Dat zo’n straf grote impact heeft, blijkt uit de inschatting van 1 op 10 ouders dat hun kinderen nog liever het toetje overslaan dan een mobiele device inleveren, één op drie van de kinderen beschouwt datin ieder geval als een redelijke afweging.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie