Klachten tegen Allsecur-commercial afgewezen

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

De Reclame Code Commissie (RCC) heeft de klachten die waren binnengekomen over de televisiecommercial voor autoverzekeringen afgewezen.

RCC ontving een groot aantal klachten naar aanleiding van de commercial waarin mensen letterlijk een sprond in het diep wagen door van een gebouw af te springen. De commissie selecteerde drie klachten die representatief waren voor de klachten. Het betrof klachten over het aanzetten tot zelfmoord, het oproepen van associaties met de aanslagen op de Twin Towers, het nodeloos oproepen tot angst en het risico van aanzetten tot onverantwoordelijk gedrag. In het verweer wees de advocaat van Allsecur erop dat de beelden niet realistisch zijn bedoeld en dat uit onderzoek is gebleken dat de overgrote meerderheid de commercial positief beoordeelde waardoor het niet voor de hand ligt dat mensen bang worden en dat de kans op navolging daarom niet realistisch is.

Ron Adams, Brand Communication Manager bij Allsecur: ' We zijn erg verheugd met de uitspraak. Door deze uitspraak en de positieve resultaten uit onze uitgebreide test voordat de commercial op de televisie te zien was, zal Allsecur de huidige campagne voortzetten. We betreuren het dat enkele consumenten de commercial niet waarderen.'

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie