Krokettenmakers willen samen verder

Als het aan de eigenaren ligt, gaan de bekende snackfabrikanten Mora, Van Dobben en Kwekkeboom binnenkort op in één bedrijf.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Dat hebben de twee moederbedrijven, Ad van Geloven en Royaan, woensdag bekendgemaakt. Als de fusie doorgaat, ontstaat een onderneming met een omzet van 246 miljoen euro en bijna 1100 medewerkers. De huidige grootaandeelhouders Lion Capital (Ad van Geloven) en NPM Capital (Royaan) zullen als aandeelhouders gezamenlijk optrekken.

Directeur Peter Doodeman (55) van Mora-eigenaar Ad van Geloven is de beoogde topman van de nieuw te vormen combinatie. De huidige bestuurder van Royaan, Bart Bakker (43), wordt verantwoordelijk voor de integratie van de verschillende onderdelen van het fusiebedrijf.

Beide ondernemingen zijn de afgelopen jaren stevig gegroeid door een reeks overnames van veelal familiebedrijven. Of zij de krachten mogen bundelen, is mede afhankelijk van het oordeel van de Europese Commissie, die de gevolgen voor de concurrentie op snackgebied moet onderzoeken.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie