Kruidvat wint Gouden Deurmat

Maarten Hafkamp, redactie | 25 mei 2012, 6:11

Kruidvat heeft de Gouden Deurmat gewonnen, de prijs voor de beste consumentenfolder van het jaar.

De prijs van DDMA gaat naar de door het publiek hoogst gewaardeerde verspreide folder. In 2011 was dat de folder van Kruidvat. De retailer kreeg de Gouden Deurmat donderdag uitgereikt op het jaarlijkse congres ‘Dag van de Brievenreclame’. Kruidvat won al regelmatig de Gouden Deurmat.

DDMA houdt - samen met de Consumentenbond - daarnaast in dat kader ook een bereiksonderzoek: Thuis Binnen Bereik. Het blijkt dat de gemiddelde Nederlander 44 minuten per week besteedt aan het lezen van folders. Op jaarbasis komt dit neer op 38 uur, bijna een volle werkweek. Met het doorbladeren van folders kan de consument 33 pct besparen op de dagelijkse boodschappen.

Ondanks de economische crisis en de groeiende hoeveelheid informatie via internet en nieuwe media, blijft de folder populair onder zowel winkeliers als consumenten. Het aantal folders per huishouden is in 2011 wel licht gedaald van 36,9 naar 36,5 folders per week. Daarentegen is de overall waardering voor het medium door consumenten nog nooit zo hoog geweest: de huis-aan-huis folder krijgt een 7,4 als rapportcijfer.

De volledige jaarrapportage ‘Thuis Binnen Bereik 2011’, uitgevoerd door onderzoeksbureau Veldkamp, is te downloaden op de van DDMA.

Over de auteur

Maarten Hafkamp

Reacties op dit artikel (2)

Comment author avatar
Avatar

thijs@jumpcommunicatie.nl

(25 mei 2012, 7:03)
Gall & Gall won vorig jaar niet de Gouden Deurmat maar de folder vakprijs samen met JUMP! Dit jaar ging de Foldervakprijs naar Intratuin. Ook deze folder komt bij JUMP! vandaan.
Avatar

Erna Matroos

(25 mei 2012, 17:57)
Hoezo refereer je aan Gall&Gall;en Intratuin? Er wordt in dit artikel op de Adformatie-website niet over gerept.... PR-momentje?

Gerelateerde items Kruidvat Gouden Deurmat