Lipton Ice Tea komt met Schreeuwhelmus

Maarten Hafkamp, redactie | 25 mei 2012, 6:24

Lipton Ice Tea en Wesley Sneijder richten samen het vizier op het EK Voetbal met de Hou je Hoofd Koel-campagne. Onderdeel is een app met supportersnummers als het Schreeuwhelmus.

In navolging van andere bekende sporthelden zoals Éric Cantona schreeuwt Wesley het in de Lipton Ice Tea commercial uit van frustratie als het hem maar niet lukt om te scoren. Door het drinken van Lipton Ice Tea houdt hij zijn hoofd weer koel en schiet hij de bal snoeihard en loepzuiver in het doel.

Met de lancering van de campagne worden Oranjesupporters die niet naar Oekraïne af kunnen reizen opgeroepen om net als Wesley hun frustratie van zich af te schreeuwen via de Lipton Ice Tea . De app transformeert de schreeuw tot ware supportersnummers als het ‘Schreeuwhelmus’, Schreeuw Holland Schreeuw’ of ‘Wij Schreeuwen voor Oranje’. Thuisblijvers maken hiermee alsnog kans om af te reizen naar Oekraïne.

Voor het EK heeft Lipton Ice Tea een limited edition flesje laten ontwerpen; de Oranje KNVB Edition, die nu te verkrijgen is.

De commercial is te zien.

- Blijf op de hoogte van alle EK 2012 inhakers met de .

Over de auteur

Maarten Hafkamp

Reacties op dit artikel (0)

Comment author avatar

Gerelateerde items Wesley Sneijder Lipton Ek