Creatie & Campagnes

Livestreams Utopia mogelijk stopgezet

Redactie | 31 januari 2014, 15:25

De uitzendingen van Utopia op televisie lopen enkele dagen achter. Dan zijn de laatste nieuwtjes al lang bekend via internet.

John de Mol overweegt om te stoppen met de van Utopia, dat zei hij vrijdagochtend op Radio 2.

De uitzendingen van Utopia op SBS 6 lopen enkele dagen achter, terwijl de laatste nieuwtjes al lang bekend zijn via de livestream die via het internet is te volgen. Dat maakt de actualiteit van het tv-programma &;minder sterk&;. John de Mol: &;We hebben nog geen besluit genomen, maar we worstelen een beetje met de vraag: wat doen we met die livestreams? Moeten die niet teruggedraaid worden of misschien wel dichtgedraaid worden?&;

De Mol zei dat hij dit verschijnsel niet had zien aankomen. &;We konden de impact daarvan niet voorspellen, ook omdat het programma beter scoort dan we ooit durfden te dromen. Daardoor is de nieuwswaarde rond alles wat in het programma gebeurt veel hoger dan gedacht.&;

De kijkcijfers van Utopia kalven de laatste twee weken af. Het programma ging deze week drie keer onder het miljoen en op donderdag onder de 900 duizend. Maar ook met deze cijfers is Utopia nog steeds een gierend succes.

Bron: Radio 2 via Mediacourant

Over de auteur

Reacties op dit artikel (3)

Comment author avatar
Avatar

leroy de jong

(17 april 2014, 0:49)
Utopia. SBS / Talpa biedt 24/7 live streams aan tegen betaling, echter de waarheid is dat die live streams eigenlijk helemaal niet zo 24/7 zijn. Aanzienlijke tijd van de dag worden zgn streamlocks toegepast waarbij op de stream alleen beeld zonder audio te zien is van onbeduidende plekjes op het Utopia terrein, zoals het gras op het weiland de buitenkant van de loods of de koeienstal. Uitleg daarover geven aan betalende streamers / klanten lijkt SBS / Talpa niet nodig te vinden. Nogal wat streamers voelen zich dan ook bedot!

Gerelateerde items Utopia Livestreams

Meer in channel Creatie & Campagnes

Meer in channel Marketing Technology

Meer in channel Media

Blijf op de hoogte

Van onze partners

Whitepapers

Adfo Events

Populaire blogs