Premium

Maandbereik online winkelen naar 83 procent in mei

De pc en laptop zijn nog koploper bij bezoeken aan e-commerce merken.

In het afgelopen halfjaar is het bereik van e-commerce website en apps verder gegroeid, blijkt uit . Steeds meer mensen gebruiken daarbij smartphones en tablets, alhoewel de computer (desktop/laptop) nog steeds koploper is.

Van alle bezoeken aan e-commerce merken - zoals AH, bol.com, Hema, Mediamarkt en Wehkamp - is 44 procent afkomstig van een computer, in 29 procent van de gevallen wordt een smartphone gebruikt en ongeveer even vaak (27%) een tablet. Het overgrote deel van de bezoeken blijkt nog naar websites te zijn (86%). Het gebruik van apps neemt wel toe (van 9 procent in juli 2015 naar 14 procent in mei 2016) en is op mobiele apparaten inmiddels een kwart uit van alle bezoeken naar e-commerce merken.






Maand top-50
In de bereiks top-10 van mei blijft Google groter in bereik dan Facebook en stijgt Marktplaats een plaatsje naar zes. Op de smartphone houdt Whatsapp Messenger het grootste bereik.

Bron: Online Bereikcijfers GfK DAM   

premium

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Advertentie