Marconi Award voor Radio 1

Ook Marconi Awards voor Felix Meurders en Barend & Wijnand.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Donderdag werden de Marconi Awards, de vakjuryprijzen van de Nederlandse radio, uitgereikt tijdens het Avro RadioGala van het Jaar 2012. Radio 1 heeft dit jaar in de categorie ‘Beste Zender’ de meeste indruk gemaakt op de Marconi jury en kreeg de bijbehorende award overhandigd. De motivatie van de jury: ‘De twee jaar geleden ingezette programmering op Radio 1 werpt nu vruchten af. De luisteraar weet de nieuwe shows te vinden en heeft de meeste titels omarmd.’ Radiocoryfee Felix Meurders nam de Marconi Oeuvre Award in ontvangst. In de categorie ‘Aanstormend Talent’ was het presentatieduo Barend van Deelen en Wijnand Speelman (NCRV, 3FM) dat de prijs mee naar huis mocht nemen.

Tijdens het RadioGala werd ook de de Avro Gouden RadioRing 2012 uitgereikt. Die ging naar het programma ‘Effe Ekdom’ (Avro, 3FM). Het programma versloeg daarmee concurrenten ‘De Avondploeg’ (Slam!FM) en ‘Het Foute Uur’ (Q-Music) die ook waren genomineerd voor deze publieksprijs voor het beste radioprogramma van het jaar.

De Zilveren RadioSter Man, de prijs voor de beste radioman van het jaar, is opnieuw gewonnen door Gerard Ekdom (Avro, 3FM). De Zilveren RadioSter Vrouw, ging naar Kristel van Eijk (Q-Music).

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie