Creatie & Campagnes

Mark Woerde maakt hersenscans van Cannes-winnaars in onderzoek naar creativiteit

Jasper Mulder, redactie | 11 juli 2016, 17:58

​Hoe ziet het brein van een creatieve prijswinnaar eruit?

Mark Woerde, oprichter van Lemz en man achter de veelbekroonde , gaat Cannes Lions-winnaars door de hersenscan halen.

Woerde wil met de scans leren hoe het creatieve brein van de prijswinnende creatieven precies werkt en hoe hun creatief vermogen kan worden ‘geoptimaliseerd’. Ook gaat hij het afzetten tegen de hersenen van ‘gewone’ stervelingen.

Bevindingen gedeeld

‘Ik wil proberen de optimale omstandigheden te identificeren voor het verhogen van jouw creatieve output’, schrijft Woerde in zijn op LinkedIn. ‘De bevindingen worden gedeeld met de creatieve industrie, en je naam en het bureau waarvoor je werkt worden genoemd.’ Ook zal Woerde ze opnemen in het nieuwe boek dat hij over dit onderzoek wil uitbrengen.

Alle Cannes Lions-winnaars kunnen meedoen, behoudens die in Nederland, schrijft Woerde. Dat heeft een eenvoudige reden, vertelt hij: ‘De meeste Nederlandse creatieve winnaars heb ik al gehad, en ik wil een goede spreiding, en juist ook buitenlandse creatieven.’

Gek en slim

Woerde zou het onderzoek aanvankelijk in Canneszelf houden, maar dat ging door omstandigheden niet door. Hij houdt de scans nu in Amsterdam, en heeft er al enkele uitgevoerd, onder meer met Cannes-winnaars. Het onderzoek wordt uitgevoerd door Braingineers.com in Amsterdam, een ‘stelletje gekke slimme neuropsychologie-experts’. Het onderzoek duurt 20 tot 30 minuten. 

Niet onomstreden

Woerde kent de beperkingen van zijn onderzoek, want het gaat om een kleine groep creatieven, waardoor het niet-significant zal zijn. Hoewel neuromarketing ‘niet onomstreden is’, aldus Woerde, zal het onderzoek de creatieven inzicht en inspiratie bieden om meer impact te krijgen met hun talenten. Het onderzoek wordt gefinancierd door Letsheal.org, een non-profit organisatie gericht op het geven inzichten om creatieven om deze wereld een betere plek.

 

Over de auteur

Jasper Mulder
Journalist voor CommunicatieOnline, MarketingOnline, Adformatie.nl en de bijbehorende magazines. Lees meer over Jasper Mulder

Reacties op dit artikel (1)

Comment author avatar

Gerelateerde items Mark Woerde Hersenscans Cannes

Meer in channel Creatie & Campagnes

Blijf op de hoogte

Van onze partners

Whitepapers

Adfo Events

Populaire blogs