Creatie & Campagnes

Meeste ADCN-nominaties voor J. Walter Thompson Amsterdam

, redactie | 13 maart 2017, 20:20

Er zijn 229 nominaties uit 958 inzendingen verdeeld over 33 categorieën.

ADCN-bestuursleden David Snellenberg en Jelani Isaacs maakten vanavond de nominaties voor de 50e editie bekend. 

De meest genomineerde bureaus/studio’s zijn J. Walter Thompson Amsterdam (16), TBWA\Neboko (15), DDB & Tribal Amsterdam (14), Ambassadors (12), Dawn (11), Halal (9), INDIE Amsterdam (8), Part of a Bigger Plan (7) XXS en MediaMonks (6). Het project The Next Rembrandt van J. Walter Thompson Amsterdam voor ING heeft 11 nominaties (in zowel Advertising, Design, Craft als Next). Het Gewoontedier van Selmore en Ambassadors voor ASN Bank heeft 6 nominaties en Christian Borstlap (Part of a Bigger Plan) heeft met zijn project All of Artis voor ARTIS ook 6 nominaties. 

Bij de nominaties zit ook Adformatie: de mini-Creatie plus animatie die Nils Adriaans & Vincent Lammers met Ambassadors en John Mescall maakten, is drie keer genomineerd.

De jurering voor de Talent en Impact categorieën volgt later. Inzendingen zijn nog open tot en met 21 maart.

Aantal inzendingen
Het aantal inzendingen bij ADCN is met 20 procent gegroeid ten opzicht van 2016, met een sterke groei in met name Design en Craft (onder meer film, fotografie en illustratie). ADCN heeft ook veel nieuwe inzenders aangetrokken, met name digitale shops, craft studio’s en productiemaatschappijen. Het aantal nominaties is ten opzichte van het aantal inzendingen in verhouding gelijk gebleven.

Creative zeitgeist
Managing director Dinesh Sonak: 'De nominaties zijn de top 25 procent scores van de vakjury en ledenjury samen. De collectie geeft een mooi en compleet beeld van de creative zeitgeist van 2016. Alle nominaties worden gepresenteerd in het ADCN Jaarboek en de ADCN Gallery (online). Met dank aan het scouting werk van vele juryleden, ambassadeurs en partners hebben wij veel nieuwe inzenders enthousiast gemaakt om mee te doen aan de Lampen. Wij zij nu echt een allround en multidisciplinair platform voor creativiteit geworden.'

Carré
ADCN houdt de uitreiking van de Lampen voor het eerst in meer dan twintig jaar weer in Carré en er is onder meer een optreden van De Jeugd van Tegenwoordig.

De Uitreiking van de Lampen vindt plaats op 13 april in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Het volledige overzicht van de nominaties per categorie staat .

Over de auteur

Redacteur Media Lees meer over

Reacties op dit artikel (1)

Comment author avatar
Avatar

Iris Buddingh'

(14 maart 2017, 10:45)
Tip voor Adformatie: Het zou handig zijn om in een oogopslag ook te kunnen zien voor hoeveel campagnes de best presterende bureaus genomineerd zijn. En niet alleen het totaal aantal nominaties. Dat is erg vertekenend.

Gerelateerde items Adcn ADCN 2017

Meer in channel Creatie & Campagnes

Blijf op de hoogte

Van onze partners

Whitepapers

Adfo Events

Populaire blogs