Microsoft komt met zoekmachine Bing

Microsoft wil met de nieuwe zoekmachine Bing opnieuw de strijd aanbinden met de bijna onverslaanbare zoekmachine Google.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Volgens het concern sluit Bing beter aan bij de wensen van de consument dan andere zoekmachines. Over Bing, waarvoor Microsoft eerder de codenaam Kumo hanteerde, werd al maandenlang gespeculeerd. Donderdag toont het concern de zoekmachine voor het eerst op een technologieconferentie in Californië.

De introductie van Bing is niet overal tegelijk. Volgende week woensdag zijn als eerste de Verenigde Staten en Canada aan de beurt. Er komt een grootscheepse reclamecampagne. Wanneer andere landen volgen is nog niet bekend. Nederlandse gebruikers moeten het voorlopig doen met een testversie. Bing vervangt de huidige zoekmachine van Microsoft, .

'Veel mensen zijn niet tevreden over de resultaten die zoekmachines bieden', zegt Derk Wagelaar, die de internetdivisie van Microsoft in Nederland leidt. 'Wij willen relevantere zoekresultaten leveren en mensen de tijd van het heen en weer klikken besparen.' Om heen en weer klikken te voorkomen, biedt Bing alvast een blik op een deel van de site wanneer de gebruiker met de muis over de zoekresultaten beweegt. Hierdoor kunnen gebruikers volgens Microsoft sneller beoordelen of het zoekresultaat relevant is.

Aan de hand van de eerste zoekterm verschijnt ook een aantal suggesties voor specifiekere zoekopdrachten. Bij het zoeken op een automerk kan bijvoorbeeld op accessoires of op video's van dit specifieke merk worden gezocht. Vervolgens kan de gebruiker de zoekopdracht weer verder specificeren, bijvoorbeeld op kleur van de auto.

Binnen de zoekomgeving biedt Bing bovendien een aantal extra functionaliteiten. Zo kan de speurder de gewenste prijscategorie kiezen bij restaurants, vluchten of hotels. Een overzicht van relevante beoordelingen door gebruikers, afkomstig van populaire vergelijkingssites, is ook mogelijk (ANP).

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie