Microsoft koopt Skype

Microsoft neemt Skype over voor 8,5 miljard dollar (5,9 miljard euro) in contanten. Het gaat om de grootste overname van Microsoft in zijn bestaan.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Financieel gezien is het verlieslijdende niet boeiend voor Microsoft, maar het bedrijf geeft daarmee een signaal af dat het zich in de strijd begeeft met Google en Apple.

Met Skype kunnen mensen via internet wereldwijd gratis met elkaar communiceren, met of zonder beeld. Skype werd in 2003 gelanceerd door twee mannen die een technologie hadden bedacht om bestanden online te delen: Kazaa. Oorspronkelijk werd Skype gezien als iets voor nerds, later ontdekte de massa de voordelen.

In 2005 werd Skype gekocht door veilingsite eBay voor 2,6 miljard dollar, als een verlengde van de koopjessite. Dat werd niks en een paar jaar later deed eBay 70 procent in het bedrijf weer van de hand aan een groep investeerders.

Afgelopen augustus diende Skype papieren in om naar de beurs te gaan, maar dat plan werd in de ijskast gezet bij het aantreden van de nieuwe topman Tony Bates. Een beursgang had 1 miljard op moeten leveren. In de marge voerde het bedrijf met het hoofdkantoor in Luxemburg gesprekken met potentiële overname- en fusiekandidaten zoals Google, Facebook en Cisco, stellen ingewijden.

Bron: ANP.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie