Media

Miljoenen kijkers zien openingsceremonie Sotsji

Susanne van Nierop, redactie | 8 februari 2014, 11:49

De openingsceremonie van de Olympische Spelen in Sotsji, die door de Russen werd gecensureerd, trok miljoenen Nederlandse kijkers.

Ruim 3,4 miljoen Nederlandse kijkers zagen de openingsceremonie van de Olympische Winterspelen in Sotsji. Ruim 3,4 miljoen Nederlanders zagen het spektakel in Sotsji vrijdagmiddag en -avond, waarbij de Nederlandse vlag werd gedragen door shorttrackster Jorien ter Mors. Het was daarmee het best bekeken programma van de vrijdag, zo blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek.

Het officiële openingsprogramma begon met een technische hapering: een van de vijf sneeuwvlokken die veranderden in olympische ringen weigerde dienst. Het incidentje was in de rest van de wereld wel te zien, maar niet in Rusland zelf, daar werden de beelden gecensureerd. De Russische tv-kijkers kregen opnamen van de repetitie van de ceremonie voorgeschoteld, en daar ging alles wel goed.

Wereldwijd trok de openingsceremonie ongeveer 3 miljard kijkers. Dat heeft de organisatie van de Spelen zaterdag gemeld aan het Russische persbureau RIA Novosti. Het zouden er drie keer meer zijn dan bij de opening van de vorige editie van de Winterspelen in Vancouver.

[Bron: ANP] 

Lees alles over sponsoring, activatie en merken rodom de spelen in het

Over de auteur

Reacties op dit artikel (1)

Comment author avatar

Gerelateerde items Sotsji Kijkcijfers

Meer in channel Media

Blijf op de hoogte

Van onze partners

Whitepapers

Adfo Events

Populaire blogs