Media

Mindshare spant kort geding aan tegen Rijksoverheid

Roderick Mirande, redactie | 29 januari 2014, 17:15

Gunning media-account Rijksoverheid verder opgeschort. Het account zou gegund worden aan OMD, Starcom en Kobalt.

Het gunningsbesluit aangaande de Europese aanbesteding die de Rijksoverheid in november uitschreef voor mediastrategie en –planning, kan nog niet worden genomen. Mindshare heeft naar aanleiding van de voorlopige gunning een kort geding aanhangig gemaakt tegen de Staat der Nederlanden. Dat kort geding dient op maandag 3 maart.

Mindshare geeft geen commentaar.

De Dienst Publiek en Communicatie (DPC) heeft een zwijgplicht over de aanbesteding en doet geen inhoudelijke mededelingen.

Ingewijden weten overigens dat een kort geding in deze situatie de normaalste zaak van de wereld is. &;Het is niet zo spannend hoor.&; De wet openbaarheid van bestuur vereist volledige transparantie en dat betekent dat vragen of klachten over het pitchproces formeel moeten worden ingediend middels een kort geding.

Bijkomend voordeel van het aanspannen van een kort geding, is dat &;eisende partij&; inzage krijgt in de stukken die zijn ingediend door concurrenten, en dat is leerzaam voor toekomstige aanbestedingen of pitches.

Winnaar onder voorbehoud
Bronnen melden dat het account gegund zou worden aan OMD, Starcom en Kobalt. De Rijksoverheid kan dat - hangende het kort geding - nog niet bekend maken. Betrokken bureaus leveren geen commentaar, of konden nog niet bereikt worden.

Het media-account was tot nu toe onder Starcom, Kobalt en Vizeum.

De van de Rijksoverheid werden tot eind 2010 gedaan door OMD. Dat verloor het account toen aan GroupM. OMD maakte destijds ook tegen de gunning.

 

Over de auteur

Roderick Mirande
Redacteur Merk & Strategie Lees meer over Roderick Mirande

Reacties op dit artikel (0)

Comment author avatar

Gerelateerde items Rijksoverheid Aanbesteding

Meer in channel Media

Blijf op de hoogte

Van onze partners

Whitepapers

Adfo Events

Populaire blogs