Mini-documentaire om ID&T Celebrate Life te lanceren

Evenementenorganisator ID&T liet een mini-documentaire maken om ID&T Celebrate Life te lanceren. Hierin is de afgelopen twintig jaar van ID&T vastgelegd en hoe zij hun voetsporen hebben achtergelaten in de electronic dance music industrie.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

De video ID&T Celebrate Life begint bij de jaren ’90. Eigenaren Wouter Tavecchio en Duncan Stutterheim boekten enorm succes met het organiseren van gabber- en hardcore feesten.  Tavecchio: ‘Dat was echt een toffe tijd. Met zoveel mensen samen een nieuwe muziek ontdekken.’

Tavecchio en Stutterheim leven een chaotisch en bizar leven en vinden dat het tijd is voor een grote verandering. Van de gabber- en hardcore muziek maakten zij de overstap naar vriendelijkere muziek. Het verspreiden van een positieve boodschap speelden een grote rol bij de feesten.  

ID&T zagen zichzelf als een onderdeel van de maatschappij en vonden dat ze hier iets mee moesten doen. Vier jaar geleden is de evenementenorganisatie hiermee stapje voor stapje begonnen. Stutterheim vindt dat elk bedrijf dit zou moeten doen. ‘Je neemt iets van de maatschappij en daarom moet je ook iets terug doen voor de maatschappij.’ Vier jaar geleden ging Carlijn Lindemulder aan de slag bij het bedrijf om meer te gaan doen met duurzaamheid tijdens feesten en festivals.

De mannen van ID&T hadden zich voor die tijd nog nooit bekommerd om duurzaamheid. ‘We reden de dikste auto’s en van biologisch eten had ik nog nooit gehoord’, aldus Stuttenheim. Nu, vier jaar later, gebruiken zij al twintig procent minder brandstof, ze letten op stroom en afval wordt gescheiden op het festivalterrein.

Tavecchio: ‘Wat wij proberen te creëren, is verbondenheid. Het vieren van het leven. Het vieren van vriendschap, mooie momenten en geluk.’

Delight Agency maakte in opdracht ID&T deze mini-documentaire. De film is geregisseerd door Thijs Schreuder-Rinnooy en geproduceerd in samenwerking met Hazazah Pictures.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie