Mobiel internet 'hot' onder internetprofessionals

Rob Beemster, redactie | 18 januari 2010, 12:46

Location based services, mobiel internet en usability zijn volgens internetprofessionals de belangrijkste drie trends voor het komende jaar.

Dat blijkt uit een stemronde tijdens het jaarlijkse evenement van internetadviesbureau Jungle Minds. In totaal stemden tweehonderd internetprofessionals, afkomstig uit verschillende sectoren, welke onderwerpen ‘hot’ zijn voor 2010. De top 10 internettrends is samengesteld uit veertig onderwerpen die zijn geselcteerd door het adviesbureau.

Top 10 internettrends voor 2010
1. Location based services 93%
2. Mobiel internet 92%
3. Usability 88%
4. Behavioural targeting 88%
5. Apps 84%
6. Engagement 82%
7. Mobile commerce 81%
8. Webanalytics 79%
9. Webcare 78%
10. User generated content 78%

Het percentage geeft aan hoeveel personen de trend of het onderwerp als ‘hot’ betitelden.
Onderwerpen die het minst scoorden, waren Bing (12%), Google wave (32%), Widgets (34%), Corporate blogging (37%), Social media advertising (43%) en wiki’s (43%).

Tijdens het evenement besprak Geert-Jan Smits, directeur van Jungle Minds, drie internettrends die hij beschrijft in zijn nieuwe boek Finest Fifty e-commerce 2010.
1. Real time commerce. Het internet wordt steeds actueler. We zien de opkomst van real time banners, real time Adwords campaigns en real time nieuwsbrieven. In alle gevallen worden actuele gegevens getoond, zoals prijzen, acties of voorraden. Ook zien we binnen afzienbare tijd live ervaringen van medeconsumenten op webshops verschijnen.
2. Open commerce. Consumenten hoeven in de toekomst niet voor welke website of webshop een account aan te maken. De persoon maakt één digitaal identiteitsbewijs en legt op één centrale plek al zijn persoonlijke gegevens en voorkeuren vast. Deze digitale identiteit kan hij gebruiken om in te loggen of om formulieren automatisch in te vullen. In 2010 zien we de eerste stappen in de richting van drempelloze herkenning, ofwel open ID.
3. Omnipresence. Informatie en communicatie zullen meer en meer overal beschikbaar zijn. Via elk medium (desktop, website, blog, portal, sociale netwerken, email) als via elk apparaat: PC, E-reader, mobiel, Tablet PC, game console, etc. Het is de uitdaging voor de aanbieder om daar te zijn waar de klant zich bevindt, altijd en overal.

Over de auteur

Reacties op dit artikel (1)

Comment author avatar
Avatar

Wim

(22 januari 2010, 12:11)
LBS: Waar ben ik?

Gerelateerde items Mobiel Trends Hot