Mensen & Carrière

Nadella nieuwe topman van Microsoft

, redactie | 4 februari 2014, 17:21

Satya Nadella volgt Steve Ballmer op als hoogste baas van Microsoft.

Met de Indiër Nadella maakt Microsoft een veilige keuze: hij werkt al sinds 1992 bij het bedrijf. Hij is er verantwoordelijk voor cloud- en onlinediensten, juist de onderdelen waarop het bedrijf in de toekomst wil focussen. Microsoft heeft volgens analisten de strijd om het web verloren van Google, Amazon, Facebook en Apple en doet er alles aan om dat tij te keren.

Het wordt een van Nadella’s belangrijkste taken om Nokia goed bij Microsoft te integreren. Ook zijn er genoeg uitdagingen te vinden bij de Windows-tak en schreeuwt de mobiele- en tabletdivisie om betere producten. Gelukkig voor Nadella is niet enkel uitdagingen. De Xbox doet het nog altijd goed en ook op de zakelijke markt boekt het bedrijf successen.

In een van Microsoft noemt de nieuwe ceo de belangrijkste uitdagingen in zijn nieuwe functie.

Bill Gates, lid van de raad van bestuur, schrijft namens Microsoft in een verklaring:

“Satya is a proven leader with hard-core engineering skills, business vision and the ability to bring people together. His vision for how technology will be used and experienced around the world is exactly what Microsoft needs as the company enters its next chapter of expanded product innovation and growth.”

Daarnaast treedt voormalig CEO en oprichter Bill Gates af als voorzitter van de raad van bestuur. Hij krijgt een nieuwe adviserende rol. John Thompson volgt hem op.

In onderstaande video een recent interview met Nadella, opgenomen tijdens het LeWeb congres.

Over de auteur

Reacties op dit artikel (0)

Comment author avatar

Gerelateerde items Microsoft Satya Ballmer

Meer in channel Mensen & Carrière

Meer in channel Marketing Technology

Blijf op de hoogte

Van onze partners

Whitepapers

Adfo Events

Populaire blogs