Niet alleen blijft Twitter rode cijfers schrijven, ook de omzetgroei valt stil

De omzet van Twitter groeide in het laatste kwartaal van 2016 met slechts 1 procent.

Twitter blijft verlies maken, maar nu valt de omzetgroei ook nog stil. Vorig jaar wist het socialmediaconcerns zijn omzet maar nauwelijks te verhogen ten opzichte van een jaar eerder: + 1 procent. Daarmee kwam de omzet uit op 717 miljoen dollar.

De inkomsten uit Twitter-advertenties namen licht af en het bedrijf leed een fors zwaarder nettoverlies dan in dezelfde periode een jaar eerder: 167 miljoen dollar in plaats van 90 miljoen dollar.

Het aantal maandelijks actieve gebruikers van Twitter groeide vorig kwartaal naar 319 miljoen. Dat waren er 2 miljoen meer dan een kwartaal eerder. Het bedrijf probeert een groter publiek te bereiken met videodiensten, terwijl het een uitstroom van gebruikers probeert te voorkomen door beledigingen, bedreigingen en misbruik van accounts aan te pakken.

De bescheiden groei van het aantal gebruikers voldeed aan de verwachtingen van kenners van het bedrijf. De omzet viel echter tegen.

In heel 2016 steeg de omzet van Twitter met 14 procent, naar 2,5 miljard dollar. Net als een jaar eerder telde het nettoverlies op tot circa een half miljard dollar.

Bron: ANP

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie