'NOS mag commerciële belangen van Fox Sports niet dienen'

De NOS maakte afspraken met Fox Sports die in strijd zijn met de Mediawet en kan daarom een enorme boete tegemoet zien.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

De NOS biedt bij samenvattingen van het betaald voetbal nu een platform aan de betaalzender Fox Sports. Bij de aankoop van de rechten op de eredivisiesamenvattingen sprak de NOS af dat in de programma&;s onder meer zou worden doorverwezen naar de aanvangstijden van de wedstrijden op de betaalzender.

Dat mag niet, zo heeft het Commissariaat voor de Media vandaag laten weten. Blijft de NOS hiermee doorgaan dan dreigt een dwangsom die kan oplopen tot een miljoen euro.

&;Het dienen van de commerciële belangen van Fox Sports is in strijd met de Mediawet. De publieke omroep is op die manier dienstbaar aan het maken van winst door derden. Voor de kijker is niet transparant dat commerciële beïnvloeding is beoogd&;, meldt het commissariaat. De mediawaakhond gaat nu ook andere partijen zoals de Ster in het onderzoek betrekken.

HetCvdM geeft de NOS tot 18 maart de tijd om de afspraken aan te passen. In september vorig jaar had het commissariaat ook al kritiek op de plannen van de NOS en dreigde toen al met een dwangsom. De NOS heeft de afspraken toen wel wat aangepast, maar nog niet genoeg. 

De samenvattingen van het eredivisievoetbal zijn vanaf dit seizoen in ieder geval nog drie jaar te zien bij de NOS.

Bron: ANP.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie