Nu.nl presenteert totale rebuild iOS-app

De app biedt nu volledige ondersteuning aan de nieuwe schermformaten van de iPhone 6 en 6 Plus.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

De applicatie past zich nu automatisch aan het schermformaat aan waar het zich bevindt, waardoor het overzichtelijk blijft voor iedere gebruiker op zowel alle iPhones als alle iPads.

Om in te spelen op de nieuwe functionaliteiten van iOS 8 heeft NU.nl bovendien enkele aanpassingen uitgevoerd:

• Verschillende widgets zijn compleet vernieuwd, zoals de TV Gids en de Weer-widget. In die laatste heeft de regenradar een prominentere plek gekregen en worden door lezers ingezonden foto’s om het weer te illustreren gebruikt.
• ‘Net Binnen’ is toe te voegen aan het ‘Overzicht van de Dag’ op ieder apparaat
• Favoriete nieuwsonderwerpen zijn in eigen gekozen chronologische volgorde te volgen via ‘Mijn NU’
• Het makkelijker delen van artikelen via social media kanalen aanwezig op het toestel van de gebruiker

Sneller innoveren
NU.nl heeft gekozen voor het herbouwen van de iOS-app, ter ondersteuning van de nieuwe schermformaten van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Daarnaast biedt de app nu de mogelijkheid voor snellere innovatie in de toekomst. &;De nieuwe structuur en code van de app zorgen ervoor dat we vanaf heden sneller kunnen innoveren en dus vaker een app update voor onze gebruikers kunnen uitbrengen. Dit valt samen met de plannen die wij voor de rest van 2015, en de verdere toekomst, voor ogen hebben,&; aldus Jorik Dopmeijer, productmanager Mobile.

Eigen huis
De totale rebuild van de app is uitgevoerd in eigen huis door de IT-afdeling van NU.nl. De ervaringen met de vorige app, feedback van gebruikers en data (bezoekcijfers en features) vormden de basis om tot een eerste concept te komen. De app is vervolgens meerdere testfases ingegaan waarbij iedere keer feedback van de interne en externe gebruikers werd verwerkt.
 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie