Obama’s populaire huisfotograaf heeft briljante manier om Trump te trollen

Met het aflopen van het tweede ambtstermijn van president Obama, moest de wereld ook afscheid nemen van de dagelijkse foto&;s vanuit het Witte Huis van Pete Souza, de huisfotograaf die het presidentschap zo prachtig in beeld bracht.

Toch is hij niet helemaal weg, integendeel. Souza publiceert nog geregeld een selectie van zijn foto’s op instagram, waar hij, sinds hij zijn account aanmaakte op 21 januari, inmiddels ruim 800 duizend volgers heeft. Prachtige foto&;s, de moeite van het volgen waard.

En niet alleen vanwege de schoonheid. Souza heeft een erg slimme manier gevonden gevonden om Trump te trollen, ontdekte de Amerikaanse site . Daarbij stelt de timing van de foto’s die hij van Obama op instagram plaatst een bijzondere rol. We kijken mee.

In de ban

Toen Trump op 27 januari zijn omstreden besluit nam om mensen uit 7 moslimlanden de toegang tot de VS te ontzeggen, postte Souza deze foto van Obama lachend met een jonge vluchtelinge  met  een hoofddoek. 

 

Een foto die is geplaatst door Pete Souza () op 29 Jan 2017 om 5:16 PST

Ontroerende brief

Ook plaatste Souza  een foto van een ontmoeting van Obama met Alex, een zesjarige jongen die de president een brief had geschreven over Omran Daqneesh, het jochie dat onder het stof werd gefotografeerd na een bombardement in Aleppo.

Alex vroeg in een ontroerende brief of Omran bij hem mocht wonen. Obama deelde de brief op Facebook en las hem ook voor tijdens de top van de Verenigde Naties in New York rond vluchtelingen. Omran is nu  niet meer welkom, aldus Trump.

 

 

;t bring toys and doesn&;t have toys Catherine will share her big blue stripy white bunny. And I will share my bike and I will teach him how to ride it. I will teach him additions and subtractions in math. And he [can] smell Catherine&;s lip gloss penguin which is green. She doesn&;t let anyone touch it. Thank you very much! I can&;t wait for you to come! Alex 6 years old "

Een foto die is geplaatst door Pete Souza () op 30 Jan 2017 om 2:37 PST

Hooggerechtshof

Op de dag dat Trump  nominatie bekendmaakte van Neil Gorsuch voor het hooggerechtshof, plaatste Souza een foto van Obama met Merrick Garland, de kandidaat die Obama eerder had voorgedragen voor dezelde  post, maar die door de republikeinen werd afgewezen. Bijschrift: &;Merrick Garland. Just saying.&;  

 
 

Een foto die is geplaatst door Pete Souza () op 31 Jan 2017 om 5:28 PST

Bad hombres

Op de dag dat Trump ruzie maakte met de Mexicaanse president Enrique Peña Nieto over de telefoon over de muur en &;bad hombres&; haalde Souza deze foto tevoorschijn  van Obama en Peña Nieto, die samen een fijn glaasje tequila drinken.

 

Vriend en vijand

Nog zo’n ‘slachtoffer’ van een telefoongesprek met Trump, Malcolm Turnbull, de minister-president van het bevriende Australie. Hoewel hij  behoorlijk tegengas schijnt te hebben gegeven, werd Turnbull nogal onbeschoft behandeld door Trump die de hoorn op de haak gooide. Souza reageerde door een foto te plaatsen van Obama die vriendschappelijk lacht met zijn maatjes, Turnbull en de Nieuw-Zeelandse minister-president John Key in september vorig jaar. 

 

 Openingsfoto: Pete Souza. Credits: Michael Kappeler / POOL

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie