Omroepen benadrukken zelfstandigheid in media-akkoord

De publieke omroepen formuleren gezamenlijke doelen en afspraken om samen op te trekken tegen bemoeizucht NPO.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

De publieke omroepen AVROTROS, BNN-VARA, KRO-NCRV, EO, MAX, VPRO en taakomroepen NOS en NTR vragen erkenning aan voor de nieuwe concessieperiode door hun beleidsplannen in te dienen bij staatssecretaris Dekker voor de periode 2016-2020. Maar zij spraken ook een Publiek Media Akkoord af. Daarin zijn gezamenlijke doelstellingen en afspraken vastgelegd.

Het akkoord, dat uit 12 punten bestaat, ademt de zucht naar onafhankelijkheid en zelfstandigheid. In punt zes wordt bijvoorbeeld verwezen naar de discussie - of rel zelfs - aangaande &;ongecoördineerd media-aanbod&;. Vanwege dat vermeende ontbreken van coördinatie, sommeerde de NPO de VPRO ronde de kerst onder andere de app VPROTV, op internet te staken. VPRO-directeur Lennart van der Meulen zei in zijn nieuwjaarsspeech boos dat &;vrijheid van meningsuiting in dit bestel alleen lijkt te bestaan na toestemming van de NPO&;.

Punt zes luidt dan ook: &;De omroepen willen zelf toegang hebben tot alle media en platforms die relevant zijn voor het bereik van en de interactie met ons publiek, en de ruimte en financiën om voor die platforms te maken en te ontwikkelen. Alleen zo kunnen wij ons publiek volgen en vinden en relevant blijven in de informatievoorziening.&;

Het Publiek Media Akkoord is te vinden.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie