Media

Omroepen benadrukken zelfstandigheid in media-akkoord

, redactie | 31 januari 2014, 13:16

De publieke omroepen formuleren gezamenlijke doelen en afspraken om samen op te trekken tegen bemoeizucht NPO.

De publieke omroepen AVROTROS, BNN-VARA, KRO-NCRV, EO, MAX, VPRO en taakomroepen NOS en NTR vragen erkenning aan voor de nieuwe concessieperiode door hun beleidsplannen in te dienen bij staatssecretaris Dekker voor de periode 2016-2020. Maar zij spraken ook een Publiek Media Akkoord af. Daarin zijn gezamenlijke doelstellingen en afspraken vastgelegd.

Het akkoord, dat uit 12 punten bestaat, ademt de zucht naar onafhankelijkheid en zelfstandigheid. In punt zes wordt bijvoorbeeld verwezen naar de discussie - of rel zelfs - aangaande &;ongecoördineerd media-aanbod&;. Vanwege dat vermeende ontbreken van coördinatie, sommeerde de NPO de VPRO ronde de kerst onder andere de app VPROTV, op internet te staken. VPRO-directeur Lennart van der Meulen zei in zijn nieuwjaarsspeech boos dat &;vrijheid van meningsuiting in dit bestel alleen lijkt te bestaan na toestemming van de NPO&;.

Punt zes luidt dan ook: &;De omroepen willen zelf toegang hebben tot alle media en platforms die relevant zijn voor het bereik van en de interactie met ons publiek, en de ruimte en financiën om voor die platforms te maken en te ontwikkelen. Alleen zo kunnen wij ons publiek volgen en vinden en relevant blijven in de informatievoorziening.&;

Het Publiek Media Akkoord is te vinden.

Over de auteur

Redacteur Merk & Strategie Lees meer over

Reacties op dit artikel (0)

Comment author avatar

Gerelateerde items Publiek Media Akkoord Npo Vpro

Meer in channel Media

Blijf op de hoogte

Van onze partners

Whitepapers

Adfo Events

Populaire blogs