Omzet en bedrijfsresultaat WPG UItgevers gedaald in 2011

WPG Uitgevers heeft na het recordjaar 2010 een flinke stap terug moeten doen.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Volgens Het Financieele Dagblad daalde de omzet vorig jaar met 6 procent tot 189,8 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat zakte met een kwart tot 8,9 miljoen. Dat blijkt uit het jaarverslag dat het bedrijf bij de Kamer van Koophandel heeft gedeponeerd.

De krimp is vooral veroorzaakt door de verslechtering van de markt voor algemene boeken, zegt directeur Koen Clement. Dit segment is goed voor meer dan de helft van de jaaromzet. Deze daling heeft ook gevolgen voor het resultaat in het eerste kwartaal van dit jaar. WPG geeft geen resultaten weer van zijn afzonderlijke uitgeverijen.

Clement zegt dat de tijdschriften het goed bleven doen op de lezersmarkt, maar dat de advertentiemarkt slecht was. Dit geldt vooral voor bladen waarmee WPG geen marktleider is. De omzet bij de tijdschriften daalde afgelopen jaar met bijna 7 procent.

Door het slechte eerste kwartaal wordt het volgens Clement ‘een uitdaging’ voor zijn boekenuitgeverijen de begrotingen voor dit jaar te halen. Bemoedigend is volgens hem wel dat de markt sindsdien weer wat is aangetrokken.

Bron: Het Financieele Dagblad

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie