Omzetgroei webwinkels vlakt af

Webwinkels in het mkb-segment realiseerden dit jaar een beduidend lagere omzetgroei dan dezelfde periode het jaar ervoor.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Leken de webwinkels in de eerste helft van vorig jaar nog ontzien te worden door de crisis, inmiddels wordt het effect ook hier merkbaar. Over het afgelopen half jaar bleef de omzetgroei steken op minder dan 4%. In de eerste helft vorig jaar realiseerde de webwinkelbranche nog een groei van 11%. Dat blijkt uit een van , een van de grootste aanbieders van webwinkel systemen in Nederland.

De lagere omzet is zichtbaar in alle maanden, met uitzondering van de maand juni. Dit jaar zijn de verkopen in juni juist een stuk hoger dan vorig jaar. Volgens Mijnwebwinkel is dit te verklaren door het slechte weer deze zomer een positief effect heeft op de online verkopen. Traditioneel is de zomerperiodoe juist de minst gunstige tijd voor webwinkels

Vanwege het aanhoudend slechte economische klimaat en het lage consumentenvertrouwen zien Mijnwebwinkel geen herstel optreden dit jaar. De omzetprognose voor 2012 van 10%, wordt daarom bijgesteld naar 6%. Hoewel de voorlopige cijfers van 2012 niet bijzonder positief zijn is het nog om te spreken van een duidelijke neergang van de groei. "Er zit nog steeds ruim voldoende groeipotentie in de e-commerce sector. Internet zal de komende jaren een steeds grotere rol gaan spelen in het aankoopproces van de consument", zegt Alex Pansier, eigenaar van Mijnwebwinkel. "Wanneer het consumentenvertrouwen weer toeneemt, zullen ook de online bestedingen stijgen en voor een nieuwe groeiperiode zorgen."

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie