Online supermarkt Picnic breidt uit naar Almere

Na Amersfoort, Leusden, Soest, Maarssen en Utrecht, gaat Picnic op 1 september van start in Almere.

Online supermarkt Picnic gaat donderdag van start in Almere. Na Amersfoort, Leusden, Soest, Maarssen en Utrecht gaan de elektrische bezorgwagentjes van de nieuwe websuper nu boodschappen bezorgen in Almere. 

Hub
Bewoners van Almere Stad en Almere Poort zijn de eersten die vanaf 1 september van de bezorgdienst gebruik kunnen maken. Picnic opent later een tweede overslagpunt (hub) en kan dan ook in de rest van de stad de boodschappen thuisbezorgen. Almere is met bijna 200.000 inwoners de achtste gemeente van Nederland.

Lees een interview met Picnic&;s Michiel Muller en Bas Verheijen naar aanleiding van de lancering van Picnic vorig jaar september.

 

Capitol e-commerce
De inwoners van Almere staan volgens Picnic open voor nieuwe online initiatieven en zouden daarmee - ook voor Picnic - een interessante doelgroep. Picnic: &;Almere groeide de afgelopen jaren uit tot de e-commercehoofdstad van Nederland. De ruimte en de goede infrastructuur maakten het een goede vestigingsstad.&;

Bloemen
In Amersfoort, Leusden, Soest, Maarssen en Utrecht zegt Picnic al ruim 14.000 klanten aan zich te hebben gebonden. Ruim 3000 inwoners van Almere hebben zich volgens de online supermarkt aangemeld voor de dienst door het downloaden en registreren van de app. Picnic: &;Iedereen die zich voor 1 september had aangemeld krijgt gratis een bos bloemen bij hun eerste bestelling.&;

In februari van dit jaar werd Picnic tot beste retail start-up.

 

Wijk voor wijk
Mede-oprichter van Picnic Michiel Muller zegt dat een stad met 200.000 inwoners voor Picnic een mooie uitdaging is. Muller: &;Net als in de andere steden waar we actief zijn beginnen we in bepaalde wijken en breiden we het bezorggebied en het aantal bezorgwagentjes geleidelijk uit.&;

Lokale relevantie
Gratis thuisbezorging, nooit meer wachten bij de kassa en niet meer sjouwen met volle tassen zijn de belangrijkste redenen voor de overstap naar Picnic. Ook het groeiende aanbod van lokale producten is voor veel consumenten een reden om bij Picnic te bestellen. Zo levert de websuper lokaal bier uit Leusden en Amersfoort en sambal van Sambal Bert uit Amersfoort. In Almere worden de bieren Blond en Urtyp van Brouwerij Bolschout in het assortiment opgenomen, net als de blauwe chardonnay Pasion Blue. Deze wijn is deze zomer dé terrashit en wordt geïmporteerd door een wijnhandel uit Almere. 


Foto: Mede-oprichter Michiel Muller overhandige oud-minister en voormalig burgemeester van Almere Annemarie Jorritsma bij wijze van startritueel vandaag als eerste inwoner van Almere de boodschappen.

 



 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie