Creatie & Campagnes

Ontwerpcollectief LUST heft zichzelf op, maar wint op valreep BNO Piet Zwart Prijs 2017

Redactie | 4 september 2017, 17:05

De uitreiking van de prijs is op 28 oktober tijdens de Award Show van de Dutch Design Awards.

Afbeelding: Type/Dynamics Installation, Stedelijk Museum Amsterdam (foto: Gert-Jan van Rooij)

De jury verkoos LUST uit dertig voordrachten als winnaar vanwege de 'voorlopersrol die de studio vervult voor een nieuwe generatie'. Het is voor het eerst dat een collectief van ontwerpers wordt onderscheiden met de BNO Piet Zwart Prijs. Een bijzonder eerbetoon, temeer omdat de oprichters hebben besloten te stoppen met LUST.

Het in 1996 opgerichte LUST maakt werk dat beweegt op het snijvlak van klassiek grafisch ontwerp, digitale media, informatietechnologie en architectuur. De ontwerpstudio fungeerde als belangrijke voorloper op het gebied van onderzoek naar hoe de mens de wereld kan ervaren en bestuderen aan de hand van digitale technieken.

Werk van de ontwerpstudio (en het in 2010 opgerichte LUSTlab) was de afgelopen jaren op veel internationale podia te zien, onder meer bij het MOMA, het Cooper Hewitt Smithsonian Museum, het Walker Art Center Minneapolis, de Shanghai Biennale en het Stedelijk Museum Amsterdam.

De uitreiking van de BNO Piet Zwart Prijs 2017 vormt de grande finale van de Dutch Design Week. Deze vindt plaats tijdens de Award Show van de Dutch Design Awards, op 28 oktober in Eindhoven. Het werk van LUST zal tevens te zien zijn in de tentoonstelling van de Dutch Design Awards, van 21 tot 29 oktober in het Veemgebouw op Strijp-S in Eindhoven. 

 

Over de auteur

Reacties op dit artikel (0)

Comment author avatar

Gerelateerde items Bno Lust

Meer in channel Creatie & Campagnes

Blijf op de hoogte

Van onze partners

Whitepapers

Adfo Events

Populaire blogs