Opbrengst bij collecteren met pinapparaat is vijf keer zo hoog

Het gemiddelde bedrag met pin komt uit op ruim 5 euro.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Dat blijkt uit een vorig jaar gehouden proef met collectanten van het Prinses Beatrix Spierfonds en de Dierenbescherming. Zij gingen met zowel een collectebus al een pinapparaat langs de deuren.

Van alle giften werd 20 procent via de pin gedaan. Dat melden het bedrijf Payleven, dat de apparaten beschikbaar stelt, en de Stichting Collectenplan, waarin alle 26 landelijk collecterende goede doelen zitten.

Minder contant op zak

De pinmogelijkheid wordt geboden omdat mensen steeds minder contant geld op zak hebben. In navolging van de twee goede doelen zullen ook twaalf andere op deze nieuwe manier gaan collecteren. Daaronder zijn Leger des Heils, Hartstichting en KWF Kankerbestrijding.

Voorlopig gebeurt dat op kleine schaal. Vooralsnog zijn voor elk goede doel vijftig pinapparaten beschikbaar. Het is de bedoeling het aantal in de loop van de jaren te verhogen.

‘Pinnen ja graag’

De collectanten bij wie kan worden gepind, zijn te herkennen aan een sticker op de collectebus en een button op de jas met de tekst ‘Pinnen ja graag’.

De 26 landelijke huis-aan-huiscollectes gaan langs de deuren volgens een rooster dat door het Centraal Bureau Fondsenwerving wordt vastgesteld.

Bron: ANP

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie