Out now: Creatie 1 met Peter Lute

Susanne van Nierop, redactie | 17 februari 2012, 9:22

Vandaag verschijnt met als gasthoofdredacteur Peter Lute van Lute Restaurant in Ouderkerk aan de Amstel. Centraal in 'zijn' nummer staat de stelling: het geschenk of het geweten - van waaruit werk je en waarom?

Typerend voor Lute is dat hij graag creatieven betrekt bij zijn 'concept': zo ontwierp Winy Maas van architectenbureau MVRDV het restaurant en designer Marcel Wanders de bijbehorende Lute Suites, die inmiddels zijn afgestoten - Lute richt zich nog slechts op eten en laat zich daarbij graag in toenemende mate inspireren door de natuur, en steeds minder door opsmuk.

Behalve dat Lute hemelbestormers als driesterrenkok Sergio Herman (die een voorliefde heeft voor kunst), designer Frank Tjepkema en werk van fotograaf Anton Corbijn een podium biedt, maakt hij ook statements onder het motto 'eten verandert de wereld'. Food designer Marije Vogelzang en stillevenfotografen Marcel Christ en Agniet Snoep tonen daarnaast onder anderen een niet-reclamische interpretatie van eten of drinken.

De cover is van eetkunstenaar Ina Arends en fotograaf Remy Castle - masterchef / gasthoofdredacteur Peter Lute ligt op de grond. Op bovenstaande foto is Lute gefotografeerd met zijn vader, geïnspireerd op de portretten die Anton Corbijn maakte van de bandleden van U2 en hun familieleden.

image

Over de auteur

Reacties op dit artikel (1)

Comment author avatar

Gerelateerde items Creatie 1 Peter Lute Flore Zoe