Merk & Strategie

Oxfam kritisch op Israëlische campagne Scarlett Johansson

, redactie | 25 januari 2014, 10:39

Oxfam International heeft kritiek geuit op zijn eigen ambassadrice Scarlett Johansson. Zij treedt op in een campagne voor het Israëlische SodaStream.

Oxfam heeft Scarlett Johansson laten weten dat het ‘zorgen heeft’ over haar campagne voor SodaStream, dat een grote fabriek heeft in een Israëlische nederzetting op  de Westelijke Jordaanoever. Het is onder vuur is komen te liggen van pro-Palestijnse activisten.

Hoewel Oxfam zegt dat het  de onafhankelijkheid van zijn ambassadeurs respecteert, is het tegen alle handel vanuit nederzettingen. Ze zijn volgens Oxfam illegaal en druisen in tegen de Palestijnse rechten.

Dubbele ambassadeur

SodaStream maakt apparaten waarmee  mensen zelf koolzuurhoudende dranken kunnen maken.  Het maakte onlangs bekend dat het de actrice als eerste global brand ambassador aan zich heeft  verbonden. Johansson is onder meer te zien in een in televisiereclame tijdens Super Bowl-finale op 2 februari.

Johansson, die  sinds 2005 ambassadeur van Oxfam is,  doet haar werk voor het Israëlische bedrijf af als een ‘no brainer’ en zegt dat het en gezond en milieuvriendelijk product betreft.

SodaStream verklaart dat de fabriek op de West Bank er slechts een van  25 is en dat die aan 550 Palestijnen werk biedt. Zij hebben evenveel rechten en hetzelfde salaris als de Israëlische werknemers.

 

 

Filmpje over de Superbowl-commercial:

Over de auteur

Journalist voor CommunicatieOnline, MarketingOnline, Adformatie.nl en de bijbehorende magazines. Lees meer over

Reacties op dit artikel (1)

Comment author avatar

Meer in channel Merk & Strategie

Blijf op de hoogte

Van onze partners

Whitepapers

Adfo Events

Populaire blogs