Philip Alberdingk Thijm keert terug als directeur Keesing

De buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders van Telegraaf Media Groep keurt de verkoop van de aandelen Keesing Media Group goed.

Het betekent dat de puzzeluitgever aan Ergon Capital Partners III wordt verkocht en TMG 30 procent van de aandelen houdt. Philip Alberdingk Thijm, die vorig jaar december vertrok als Keesing-directeur, keert terug als directeur.

Een en ander werd donderdagochtend bekend tijdens de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA) van TMG.  

130 miljoen euro
De betrokken Ondernemingsraden van TMG en Keesing hebben hierover eerder deze week positief geadviseerd. Hiermee kan de aandelentransactie definitief worden afgerond. De netto kasstroom uit de transactie van circa 130 miljoen euro, wil TMG aanwenden om de kredietfaciliteiten bij de banken volledig af te lossen. Ook moet er geld uit worden vrijgemaakt ten behoeve van de bedrijfsvoering en de toekomstplannen voor de kernactiviteiten en merken. Sinds juli is TMG definitief met het Vlaamse Mediahuis in zee gegaan. Concrete toekomstplannen van Mediahuis worden binnenkort bekend.

Waardering Keesing
De overeengekomen waardering voor 100 procent van de onderneming Keesing is 150 miljoen euro (enterprise value, debt and cash free).

TMG meldt in een persbericht: 'TMG heeft goede afspraken gemaakt over de positie als minderheidsaandeelhouder en blijft met een zetel in de raad van commissarissen nauw betrokken bij Keesing.'

Vraagtekens VEB
Volgens een bericht in FD zette de Vereniging van Effectenbezitters VEB zijn vraagtekens bij de mogelijke verkoop van Keesing Volgens VEB zou uit conceptnotulen van een financiële commissie van TMG en Mediahuis blijken dat grootaandeelhouder van TMG Van Puijenbroek profiteren van de deal en de kleinere aandeelhouders niet. TMG ontkende dat daar sprake van was. Daarnaast zou Talpa van John de Mol (voor 30 procent aandeelhouder) tegen de verkoop van Keesing zijn.
 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie