Philips maakt flink meer winst

Vooral met de verkoop van producten die mensen helpen gezonder te leven.

Philips maakte vorig kwartaal bijna een vijfde meer winst dan een jaar eerder, bij een licht stijgende omzet. Het concern meldde een omzet van 5,9 miljard euro over het derde kwartaal. Dat was 1 procent meer dan een jaar eerder. De nettowinst kwam met 383 miljoen euro ruim 18 procent hoger uit dan in het derde kwartaal van 2015.

Het concern verkocht vooral meer producten die mensen helpen gezonder te leven.

Bestuursvoorzitter Frans van Houten verwacht dat de resultaten in de laatste drie maanden van dit jaar verder zullen verbeteren. De kwetsbaarheid van veel markten waar Philips actief is, blijft volgens hem echter zorgelijk. Van Houten sprak verder van een ‘gezonde’ orderstroom in het afgelopen kwartaal, met een ‘solide’ groei van de verkopen en de marges.

De grootste risico&;s ziet Philips momenteel in Europa, vanwege de Brexit en de komende verkiezingen.

In China, vorig jaar nog het zorgenkind van het concern, lopen de zaken nu voorspoedig. Ook in de VS gaat het Philips voor de wind en Van Houten verwacht niet dat de aankomende presidentsverkiezingen daar verandering in zullen brengen.

Philips verzelfstandigde eerder dit jaar zijn verlichtingstak en richt zich sindsdien op de zorgsector. Dat doet het bedrijf zowel met ziekenhuisapparatuur als met apparaten voor persoonlijk gebruik. Daarnaast zorgt het concern voor de uitwisseling van informatie tussen artsen en patiënten via met internet verbonden apparaten en softwarediensten (Connected Care).

Bij Personal Health liepen de vorig kwartaal met 7 procent op versus dezelfde periode vorig jaar. De ziekenhuisdivisie wist de verkopen met 6 procent op te voeren. Op het vlak van informatica en zorg via internet bleef de groei marginaal, door een kleine krimp in de verkoop van apparaten die zorg op afstand mogelijk maken.

Bron: ANP

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie