Plan Nederland wint De Transparant Prijs 2015

Winnaar van de Impactprijs is Terre des Hommes met Sweetie

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Plan Nederland is uitgeroepen tot het goede doel dat zijn publiek het beste informeert over maatschappelijke resultaten, en wint daarmee 2015. Plan Nederland is een stichting die streeft naar blijvende verbeteringen in het leven van kansarme kinderen, en eindigde voor Red een Kind en Stichting Opkikker.

Mama Alice

De prijs in de categorie kleine fondsenwervende instellingen ging naar Mama Alice, een stichting die zich inzet voor Peruaanse straatkinderen. In de categorie social enterprises ging de prijs naar FairMail, een sociale onderneming die fair trade wens- en ansichtkaarten produceert.

Webcamseks

De prijs voor meest impactvolle boegbeeldproject ging naar Terre des Hommes voor ‘Sweetie’, een programma dat met behulp van een fictief personage plegers van webcamseks met kinderen ontmaskert.

De Transparant Prijs is een initiatief van PwC, ondersteund door De Nationale Postcode Loterij. Dit jaar dongen voor het eerst ook social enterprises en boegbeeldprojecten van goede doelen mee naar de prijs.

Particulier initiatief

De prijs is uitgereikt door uitreiking door juryvoorzitter Herman Wijffels. Hij sprak over hét thema van dit jaar, de opvang van vluchtelingen. ‘Mensen willen meer zelf doen en samendoen. Goede doelen moeten daar waar mogelijk aansluiting vinden bij de basisbeweging in de samenleving. Dat zie je ook terug in het particulier initiatief dat is ontstaan als gevolg van de vluchtelingen die naar ons land komen. Mensen zijn goed in staat zelf hulp te organiseren en worden dus onderdeel van de hulpverlening. Toenemend particulier initiatief is een prachtige ontwikkeling. Goede doelen moeten hier bestuurlijk en strategisch verstandig op inspelen. Het één sluit het ander niet uit.’

Diversiteit en creativiteit

Wijffels pleit ook voor investeren in migranten. ‘Ik denk dat de meer ondernemende mensen hier komen. Zij kunnen een bijdrage leveren aan de diversiteit, de creativiteit en het ondernemerschap in onze samenleving. Goede doelen moeten zich de vraag stellen welke bijdrage zij kunnen leveren in dit proces.’

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie