Bureaus & Accounts

Polare krijgt uitstel van betaling

, redactie | 11 februari 2014, 20:36

Polare is surseance verleend. De rechter heeft een bewindvoerder aangewezen.

Woordvoerder Bart Maussen van Polare bevestigt dat Polare uitstel van betaling heeft gekregen. Advocaat Kees van de Meent van Höcker Advocaten in Amsterdam is benoemd tot bewindvoerder.

Tegen het ANP zegt Van de Meent dat een surseance bedoeld is om te kijken of de boekenketen door kan gaan. &;Het bestuur van Polare heeft daar plannen voor gemaakt en die ga ik nu eerst bestuderen.&;

Polare surseance te gaan aanvragen. Polare zag geen andere uitweg nadat een reddingsplan niet haalbaar was gebleken. Uitstel van betaling is vaak het voorportaal naar een faillissement. Ingewijden denken nog steeds dat het die kant op gaat.

Polare moest twee weken geleden alle 20 vestigingen in Nederland sluiten, om zich &;strategisch te kunnen heroriënteren&;.

CB
De omzet van Polare zou volgens insiders het afgelopen jaar 20 procent zijn gedaald. Polare vroeg boekuitgevers en het Centraal Boekhuis (CB) om een bijdrage. Maar omdat de uitgevers (aandeelhouders van de leverancier) dit niet wilden, leek een surseance onvermijdelijk, zo meldde een bron al . De toezegging van banken ING en ABN Amro om een groot deel van hun vorderingen kwijt te schelden, was daarmee niet voldoende.

Nieuwe naam
Een half jaar geleden nog maar werd Polare als de nieuwe naam voor de boekhandels De Slegte en Selexyz gepresenteerd, met een bijbehorende nieuwe identiteit. De naam werd al op 15 april 2013 geregistreerd en voorzien van logo.

In maart 2012 kocht ProCures Selexyz voor 3,5 miljoen euro, kort nadat het De Slegte had opgekocht. Polare heeft twintig vestigingen in Nederland en acht in België.

Over de auteur

Redacteur Media Lees meer over

Reacties op dit artikel (0)

Comment author avatar

Gerelateerde items Polare Surseance Bewindvoerder

Meer in channel Bureaus & Accounts

Meer in channel Media

Blijf op de hoogte

Van onze partners

Whitepapers

Adfo Events

Populaire blogs