Merk & Strategie

PostNL gaat eten bezorgen in België

Redactie | 12 juli 2017, 14:08

Het postbedrijf wil de beste logistieke partij voor online food in de Benelux worden.

PostNL gaat nu ook eten bezorgen in België. Dit doet het bedrijf voor Belgische aanbieders van online foodproducten, maar ook Nederlandse aanbieders krijgen hiermee toegang tot de Belgische markt.

Maaltijdboxen
PostNL start in België met het bezorgen van de maaltijdboxen van Marley Spoon, de boodschappen van de Nederlandse biologische supermarktketen Ekoplaza en de thuisleveringen van Carrefour, die meer dan 780 vestigingen in België heeft.

In de toekomst gaat PostNL ook voor andere online foodaanbieders bezorgen. De uitbreiding naar België is de volgende stap in de ambitie om de beste logistieke partij voor online food in de Benelux te worden.

PostNL bezorgt nu vanuit het Belgische Wilrijk vijf dagen per week eten in heel Vlaanderen en Brussel. Voor Carrefour bezorgt PostNL in de provincies Antwerpen en Limburg.

Koelbox
PostNL heeft een apart foodnetwerk, waarmee het bedrijf voor verschillende aanbieders verse producten bezorgt. Consumenten ontvangen nauwkeurige informatie over het bezorgmoment van hun verse producten. Het tijdvak waarin PostNL foodproducten bezorgt is dertig minuten.

In de PostNL-koelbox, die is ontwikkeld in samenwerking met de Universiteit van Wageningen, worden de producten vers, op de juiste temperatuur en voedselveilig vervoerd.

De PostNL-koelbox wordt verzegeld en pas bij de deur geopend. Na het bezorgen neemt de bezorger de koelboxen weer mee retour. De duurzame koelboxen kunnen daardoor tot vijfhonderd keer hergebruikt worden en aanbieders hoeven de producten niet zelf in (kartonnen) dozen te verpakken.

Over de auteur

Reacties op dit artikel (0)

Comment author avatar

Gerelateerde items Postnl

Meer in channel Merk & Strategie

Blijf op de hoogte

Van onze partners

Whitepapers

Adfo Events

Populaire blogs