Remco van Leen in, Peter Lubbers out bij SBS

Remco van Leen is aangesteld als directeur content bij SBS Broadcasting.

Van Leen (50) was de afgelopen jaren mediadirecteur bij AvroTros en hij volgt bij SBS Broadcasting programmadirecteur Peter Lubbers op.

Als directeur content is hij verantwoordelijk voor de zenders SBS6, Net5, Veronica en SBS9.

In verschillende media gingen al tijden geruchten dat Lubbers weg zou moeten als zenderbaas. Bij SBS 6 werd daarnaast onlangs Patrick van Mierlo aangesteld .

&;Steviger positie&;
Peter de Mönnink, ceo van Sanoma/SBS: &;Met Remco van Leen halen we een zeer ervaren mediaman in huis. Iemand die weet wat het is om gericht op de consument de juiste content via de juiste kanalen te verspreiden, een cruciale plek in het steeds meer crossmediale en sterk veranderende tv-landschap waarin wij als mediabedrijf opereren. Ik ben Peter Lubbers erkentelijk. Mede dankzij zijn visie heeft onze zendergroep een steviger positie opgebouwd in marktaandeel en een duidelijker profiel gekregen. Inzichten die wij graag gebruiken bij het bouwen van onze toekomst.&;

Remco van Leen meldt dat hij na twaalf jaar Tros en AvroTros toe was aan een nieuwe stap. 

Geen makkelijke baan
Remco van Leen wacht geen makkelijke baan bij SBS Broadcasting. Voorganger zat er slechts een jaar. Ook zijn moest het veld ruimen (in januari 2015).

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie