Mensen & Carrière

René Frijters vertrekt bij Knab

, redactie | 16 maart 2017, 13:36

Frijters is oprichter en directeur van de internetbank.

Knab heeft na zeven jaar 125.000 klanten en ruim 160 medewerkers. Het bedrijf is de start-up fase voorbij en gaat nu naar eigen zeggen de scale-up fase in. Daarom werd het managementteam uitgebreid. Dat team heeft de afgelopen maanden met Frijters bekeken hoe Knab zich de komende jaren moet ontwikkelen.

Er is overeenstemming over waar Knab heen moet, maar een verschil van inzicht over hoe ernaar toe te gaan. Het verschil in leiderschapsstijl en de beperktere verantwoordelijkheid die Frijters heeft binnen de nieuwe organisatie, hebben hem doen besluiten Knab te verlaten.

René Frijters: ‘Ik vind het jammer om Knab te verlaten, maar ben blij dat ik de vrijheid heb om deze keuze te kunnen maken. Ik gun Knab en alle mensen die eraan verbonden zijn het beste. We hebben laten zien dat het anders kan in de financiële sector."

Frijters gaat nu eerst een paar weken naar Zuid Afrika voor stichting Tjommie, waarvan hij voorzitter is. Daarna gaat hij zich bezinnen op nieuwe plannen.

Alex
Frijters richtte tweemaal een FinTechbedrijf op. Voor Knab was dat beleggersbank Alex. .

In 2014 lag het aantal klanten nog op ruim 40.000. Knab riep toen de hulp in van MiCompany, dat een data-analyse maakte van de customer journey. Met het nieuwe klantbeeld lukte het Knab om een jaar later naar 82.000 klanten te groeien. (premium content).

Voordat de bank break-even draait, zijn er 200.000 klanten nodig. Men denkt die in 2017 aan zich gebonden te hebben.

Beeld: Youtube

Over de auteur

Adjunct-hoofdredacteur Adfo Groep-redactie Lees meer over

Reacties op dit artikel (0)

Comment author avatar

Gerelateerde items Rene Frijters Knab Alex

Meer in channel Mensen & Carrière

Blijf op de hoogte

Van onze partners

Whitepapers

Adfo Events

Populaire blogs