Premium

RET wint kort geding van JCDecaux in aanloop naar uitspraak Hoge Raad

Er lopen momenteel twee procedures tussen RET en JCDecaux.

Exterion Media moest van de rechter stoppen met de buitenreclame-exploitatie van RET, het gemeentelijke vervoersbedrijf van Rotterdam. Het gaat hier om de tienjarige verlenging die Exterion Media in maart 2016 met de RET sloot rond de exploitatie van abri’s, metrostations, bussen, tram en metro. JCDecaux had deze zaak aangespannen en de uitspraak zou onherroepelijk zijn, Maar RET is in cassatie gegaan bij de Hoge Raad. Die moet nu op korte termijn uitspraak doen. 

Tweede zaak RET-JCDecaux
Eind december stelde de rechtbank RET in het gelijk gesteld in een door JCDecaux aangespannen kort geding over een kortlopende overeenkomst tussen het Rotterdamse bedrijf en Exterion Media. In Rotterdam loopt momenteel namelijk ook de aanbesteding voor de gemeenteconcessie, die in moet gaan op 1 april 2017. Vorige maand sloten de RET en Exterion Media een kortlopende overeenkomst van drie maanden. JCDecaux was het niet eens met deze overbruggingsovereenkomst en stapte naar de rechter. 

Exterion Media gaat nu de aankomende periode door met het exploiteren van reclamevlakken in Rotterdam.

&;Zeer logisch&;
Eric Kip,
managing director Exterion Media: &;In onze ogen is deze uitspraak zeer logisch, omdat wij er altijd vanuit gaan dat we de contracten met onze partners op een juridisch correcte wijze afsluiten. Hier ging het slechts om een kortlopende overeenkomst met de RET. Naast dit kort geding zien wij de komende uitspraak van de Hoge Raad met betrekking tot de tienjarige verlenging ook vol vertrouwen tegemoet. Daarmee zal alles weer terugkeren naar de situatie zoals wij die in eerste instantie met de RET overeengekomen waren.&;

Eindhoven
JCDecaux verloor een gelijksoortige zaak in Eindhoven. Daarvoor is het out-of-homebedrijf in cassatie gegaan bij de Hoge Raad. Die uitspraak volgt eveneens nog.

JCDecaux is om een reactie gevraagd.

premium

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Advertentie