Rotterdammers willen stadswapen terug in het logo

‘Sommigen hebben het motto “Sterker door de strijd” zelfs laten tatoeëren.’

Als het aan het CDA in Rotterdam ligt, wordt het aloude stadswapen ‘Sterker door strijd’ heringevoerd. Het oude, stoere wapen met de leeuwen werd in 1999 vervangen door een modieus logo met de hoofdletter ‘R’ en golvend water.

Het gevoel
Volgens CDA-fractievoorzitter Sven de Langen is de tijd rijp om het oude wapen weer van stal te halen. ‘Dat past beter bij de identiteit, de cultuur en het gevoel van de Rotterdammers’, zei hij in een toelichting op vragen die hij bij het college van burgemeester en wethouders heeft ingediend. ‘Het motto is voor veel Rotterdammers een lijfspreuk, sommigen hebben die zelfs laten tatoeëren.’

93 procent voor-stemmers
Volgens een poll van het AD is in de loop van donderdag 93 procent van de ruim 2.600 stemmers voorstander van herinvoering. Fractievoorzitter Samuel Schampers (D66) is het mede daarom eens met het CDA-initiatief. ‘We zijn de partij van de referenda, dus als Rotterdammers dat willen, dan zijn wij voor.’ De derde coalitiepartij, Leefbaar Rotterdam noemt het voorstel ‘interessant’, maar wacht nog met nadere standpuntbepaling.

Ombouwoperatie
Een ombouwoperatie is meestal een langdurige en kostbare zaak.
In 2013 voerde Den Haag ook opnieuw het oude, maar gemoderniseerde wapen ‘Vrede en recht’ met daarop de ooievaar in.

Bron: ANP

FOTO: ANP

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie