Mensen & Carrière

RTL Nieuws verjongt nieuwslezeressen

, redactie | 14 februari 2014, 14:23

'De nieuwe weg' die RTL Nieuws inslaat betekent: jongere nieuwslezeressen.

Gisteren maakte RTL Nieuws bekend dat het neemt van anchorwoman Margreet Spijker (1964). De verklaring die voor het scheiden der wegen gaf is dat de hoofdredactie &;een nieuwe weg inslaat met het nieuws&;. RTL Nieuws was totnogtoe niet bereikbaar voor een toelichting die nieuwe weg.

Onderdeel van de strategie lijkt in ieder geval: verjonging van de nieuwslezeressen. Vandaag kondigde RTL Nieuws twee nieuwe nieuwslezeressen aan. Dat zijn anchorwoman Daphne Lammers (1972), die samen met Roelof Hemmen het nieuwe presentatie-duo vormt van RTL Nieuws en nieuwslezeres Jetske Schrijver (1977). Roelof Hemmen (1963), die het RTL Nieuws leest vanaf 2001, hoeft de anchorstoel niet te verlaten voor een jongere collega.

Harm Taselaar, hoofdredacteur RTL Nieuws, over Lammers:
&;Als anchor combineert ze de kwaliteiten die een goede anchor moet hebben. Het geeft mij dan ook een fijn en comfortabel gevoel dat Daphne de vaste partner van Roelof Hemmen wordt. Samen vormen ze een machtig nieuwsduo waar we veel plezier aan gaan beleven.&;

Taselaar over Schrijver:
&;Ze beheerst het nieuws, weet wat ze leest en heeft een aura om zich heen waardoor je naar haar wilt luisteren en kijken. Ze is kortom een geweldige nieuwsanchor en ik prijs me oprecht blij en gelukkig dat zij ons presentatieteam komt versterken.&;

Margreet Spijker

Daphne Lammers

Jetske Schrijver

Bio Daphne Lammers:
Na haar studie aan de Utrechtse School voor Journalistiek ging Daphne aan de slag als verslaggever bij RTL Nieuws en ‘5 in het land’. Vanaf 2004 was zij te zien als presentator van Editie NL en enkele jaren later ook van RTL Nieuws als vervanger voor Suzanne Bosman en Margreet Spijker.

Bio Jetske Schrijver:
Jetske Schrijver studeerde Spaans en Europese Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna volgde zij de Master Media en Journalistiek aan de Erasmusuniversiteit in Rotterdam, met als specialisatie &;Televisienieuws&;. In 2006 begon zij als verslaggever bij de Amsterdamse zender AT5 en specialiseerde zich in misdaad en politiek. Daarna nam zij ook de presentatie van het AT5 Nieuws voor haar rekening. Daarbij presenteerde ze voor AT5 de programma&;s ‘De Zwoele Stad’ en ‘Dit Wordt het Nieuws’.
 

 

Over de auteur

Redacteur Merk & Strategie Lees meer over

Reacties op dit artikel (0)

Comment author avatar

Gerelateerde items Rtl Nieuws Verjonging

Meer in channel Mensen & Carrière

Meer in channel Media

Blijf op de hoogte

Van onze partners

Whitepapers

Adfo Events

Populaire blogs