Premium

Rugbymascottes vrezen hetzelfde lot als Cecil de Leeuw

De jagende tandarts speelt de hoofdrol in nieuwe Paddy Power-campagne: The Big Game Hunter.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Het Ierse gokkantoor vroeg een spraakmakende campagne te ontwikkelen, die het enthousiasme rond het wereldkampioenschap rugby moet versterken.

In de campagne voorspelt een jagende tandarts de uitslag van een komende rugbypot door te schieten op één van de twee mascottes. De meeste rugbylanden hebben namelijk een dier als mascotte. Zo wordt Wales vertegenwoordigd door een lam en Engeland door een bulldog.

Parodie
De campagne is een parodie op de &;trofeejagende&; tandarts , die afgelopen zomer de in Zimbabwe beroemde leeuw Cecil doodschot.

‘Wij zochten een creatief bureau dat bereid was om kattenkwaad uit te halen’, aldus de cmo van Paddy Power, Gay Thompson. ‘We Are Pi viel op omdat hun pitch naast opvallend, goed was doordacht. We kijken er naar uit om samen meer campagnes te ontwikkelen.&;

Paddy Garvey, partner van We Are Pi vult Thompson aan: ‘We Are Pi doet er alles aan om nooit vanuit hetzelfde patroon te handelen. Wij investeren veel tijd in “goede” campagnes, dus zochten wij een manier om eens wat stoom af te blazen. En daarbij schromen wij de confrontatie met de "bad guys" van deze wereld niet.’

;s Big Game Hunter

Wales vs. Engeland:

;s Big Game Hunter - England v Wales

Credits
Agency: WE ARE Pi
Production
Director - Barry Kimber - Royle Productions
Producer - Kate Pirouet - Royle productions
DOP/Photographer - Jim Marks
Dentist - Roy McCrerey
Post House - Envy Advertising
Grade - Belgin Kaplan
Online - Jason Farrow & Kiran Baxter
Sound – Arge
Post Producer - Jocelyn Silburne

premium

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Advertentie