Bureaus & Accounts

Saatchi & Saatchi ’s Kevin Roberts met verlof gestuurd na uitspraken over seksegelijkheid

Maarten Hafkamp, redactie | 31 juli 2016, 10:59

Publicis Groupe heeft Saatchi & Saatchi topman Kevin Roberts gevraagd verlof te nemen nadat hij zei dat er geen seksediscussie meer is in de reclame-industrie. ‘The fucking debate is all over.’

Roberts zei dit in een interview met vrijdagochtend toen hem gevraagd werd naar de seksediscussie in zijn branche. ‘Die fucking discussie is al lang voorbij. Ik besteed hier nooit tijd aan bij mijn bureaus. In andere branches is het veel erger gesteld met de seksediversiteit.&; Ook zei hij dat vrouwen &;het prima vinden om niet aan de top te komen van het bedrijfsleven, omdat ze daar de ambitie niet voor hebben&;.

Roberts is één van de grotere namen in de reclame-industrie. Bij Publicis Groupe (moederconcern van Saatchi & Saatchi) is hij ‘head coach’. In die rol heeft hij onder meer de verantwoordelijkheid voor het begeleiden van mensen binnen de holding.

Publicis Groupe’s ceo Maurice Lévy kwam gisteravond met een statement. ‘Door de ernst van de uitspraken die Roberts heeft gedaan, hebben wij hem gevraagd om met onmiddellijke ingang verlof te nemen. Omdat hij bestuurslid van Publicis Groupe is, zal de raad van commissarissen zijn uitspraken rond seksediversiteit tegen het licht houden.’

De Publicis topman voegde er aan toe: ‘Het bevorderen van seksegelijkheid begint aan de top van Publicis Groupe en iemand die het belang van integratie en gelijkheid niet ziet, mag niet voor de organisatie spreken. Publicis Groupe werkt er heel hard aan om seksegelijkheid na te streven en wil dat elk onderdeel ‘kampioen’ is in integratie, diversiteit en gelijkheid.’

Over de auteur

Maarten Hafkamp

Reacties op dit artikel (6)

Comment author avatar
Avatar

Helmer

(31 juli 2016, 11:27)
Hij zegt toch dat het voor hem een gepasseerd station is. daar is toch niet heel veel mis mee? Tenzij de Publicis groep erom bekend staat vrouwonvriendelijk te zijn.
Avatar

Hein Heun

(1 augustus 2016, 9:49)
Laten we eerlijk wezen: de hele emancipatie is een gedrocht: vrouwen willen wel alle rechten, maar niet de plichten. Welke vrouw verwacht nou niet dat je haar uitvraagt en dat de man dan alles betaalt? En dus niet andersom! En ondertussen wel over van alles veeleisend zijn en overal een grote mond over hebben. Om maar eens iets te noemen.
Avatar

Michael

(1 augustus 2016, 14:28)
Beetje dubbel. Hij haalt een aantal punten aan waar natuurlijk wel een kern van waarheid in zit. Ik kan het mij best voorstellen dat vrouwen, maar ook bijvoorbeeld andere generaties als 'millenials', hun voldoening uit andere factoren halen dan alleen de 'verticale ambitie' zoals hij dit noemt. Succes en geluk worden gebaseerd op heel andere factoren dan de 'doorsnee' man dit zou beoordelen. Dit brengt met zich mee dat een soort gedwongen manier van percentuele afspiegeling in een organisatie ook niet de juiste oplossing is.

Maar goed, verder vliegt hij natuurlijk aardig uit de bocht door zijn stellingen, vooral door te zeggen dat geslachtsdiscriminatie niet voor komt in zijn organisatie. Dit komt volgens mij in iedere organisatie in ons vakgebied voor, bewust of onbewust. Maar iemand direct op non-actief stellen voegt ook weinig toe. Dit zorgt er alleen maar voor dat niemand zich echt durft uit te spreken en we alleen maar politiek correcte antwoorden krijgen.

Avatar

Aart Lensink

(1 augustus 2016, 14:40)
http://www.lvbnetworks.nl
Eens met de reactie van Michael. Gisteren op Facebook ook een aardige discussie gehad. De teneur: het gaat he-le-maal niet goed met vrouwen in de top. Het zijn er te weinig. En het ligt aan de man.
Daar ben ik dus he-le-maal niet mee eens.
Bovendien vind ik het redelijk maf om een van de beste mensen die Saatchi ooit heeft gehad een paar maanden voor zijn toch al aangekondigde vertrek met verlof te sturen. Om uitspraken waar je ook gewoon een gesprek over kunt voeren, zonder die verlof-actie.

Gerelateerde items Kevin Roberts saatchi & saaitchi Publicis Groupe

Meer in channel Bureaus & Accounts

Blijf op de hoogte

Van onze partners

Whitepapers

Adfo Events

Populaire blogs