Merk & Strategie

Samenwerking Nederlandse Volleybalbond en Johan Cruyff Foundation

Christian Manuputty, redactie | 23 augustus 2016, 11:14

Driejarig partnerschap moet kinderen in beweging brengen.

De overeenkomst werd gisteren getekend door algemeen directeur van de Nederlandse Volleybalbond (Nevobo) Joëlle Staps en Cruyff Foundation-directeur Niels Meijer tijdens de Volleybaldag op de Olympic Experience in Den Haag. 

Smashbal

Centraal in de net ondertekende samenwerking is het aanbieden van Smashbal: een volleybalspel, waarbij kan worden gescoord door zo hard mogelijk de bal op de grond te slaan, zodat de tegenstander de bal niet kan vangen. Het spel wordt opgenomen in de programmering van de meer dan 200 Cruyff Courts en dat geldt ook voor het Smashbalpakket dat beschikbaar wordt gesteld aan scholen met Schoolplein14. Dat laatste is een Cruyff Foundation-initiatief om basisschoolleerlingen uit te dagen en een stimulans om met elkaar te spelen en sporten.

De nieuwe samenwerking geeft ook lokale volleybalverenigingen de kans deel te nemen aan volleybalactiviteiten die buiten de vereniging worden georganiseerd. Sinds 2013 werken Nevobo en Cruyff Foundation al samen om jongeren met een beperking te kennis te laten maken met het paravolley, oftewel zitvolleybal. 

Over de auteur

Christian Manuputty
Redacteur bij Adfo Groep voor Adformatie Online, Communicatie Online en Marketing Online. Lees meer over Christian Manuputty

Reacties op dit artikel (0)

Comment author avatar

Meer in channel Merk & Strategie

Blijf op de hoogte

Van onze partners

Whitepapers

Adfo Events

Populaire blogs